Zanimivosti

Dobitnik na loteriji podaril 50 milijonov evrov v dobrodelne namene

STA/M.J.
30. 5. 2014, 13.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Francoz, ki je na loteriji Euro Millions zadel 72 milijonov evrov, se je odločil, da bo 50 milijonov evrov daroval v dobrodelne namene. Neimenovani srečnik z območja Haute-Garonne na jugozahodu Francije je dejal, da bo denar razdelil med približno deset nevladnih organizacij, ki pomagajo ogroženim ljudem.

flickr

Francoska loterija je sporočila, da je dobitnik želel ostati neimenovan, mediji pa so poročali, da gre za samskega moškega, starega nekaj čez 50 let, ki nima otrok. "Možakar ima močan čut za družbeno solidarnost in verjame v radodarnost," so sporočili iz loterije.

Družbene medije v Franciji so po objavi novice preplavila sporočila s pohvalami na račun dobrodelnika. Sociolog Denis Muzet je ocenil, da novica ne bi mogla priti v boljšem času za Francijo, ki se spopada z gospodarsko krizo, številnimi škandali in porastom priljubljenosti skrajne desnice.

"Ta posameznik nam pošilja sporočilo: Uspeh v življenju ni v tem, koliko denarja zaslužiš, temveč kaj narediš za druge," je izjavil za časnik Le Parisien.