Zanimivosti

Res hočeta postati bodybuilderja? Ju v to sili oče?

J.P.
31. 5. 2014, 14.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Že odraslih je malo, ki dve uri na dan porabijo za dvigovanje uteži, kaj šele otrok. A dva Romunska dečka sta odločena, da postaneta bodybuilderja.

Devetletni Giuliano Stroe in njegov sedemletni brat Claudiu odraščata v družini bodybuilderjev, nad njima pa bdi petintridesetletni oče Iulian, ki je odločen, da bosta njegova sinova kot najmočnejša otroka zaslovela po celem svetu. Dečka tako že od kar pomnita izvajata akrobatske trike in dvigujeta štirikilogramske uteži.

Fanta sta neizpodbitno zmožna marsičesa, čeprav mnogi menijo, da so takšni trenažni režimi za majhne otroke preveč kruti.

Ker družini Stroe v Italiji ni uspelo, so bili primorani preseliti se nazaj v Romuniji, kjer sedaj zbirajo odpadno železo. A oče ne namerava vreči puške v koruzo – sedaj je odločen, da družino preseli v Veliko Britanijo, saj je prepričan, da bo tam uspel pritegniti premožnega sponzorja. Vendar pa dečka nad selitvijo nista navdušena.

Devetletni Giuliano je na svoji Facebook strani zapisal: »Kdo bo skrbel za nas? Pomagajte mu najti službo kje bliže. Hvala.« Vendar pa oče in mama Ileana vztrajata pri svojem. Menita namreč, da je Bog njunima sinovoma dal dar, ki ga morata razvijati.