Zanimivosti

Iz kome jo je zbudila pesem, na katero je plesala na poroki

J.P.
9. 5. 2014, 21.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

48-letna mati štirih otrok se je zgrudila med praznovanjem moževega 46. rojstnega dneva. Kot da to ne bi bilo dovolj, jo je v rešilcu na poti v bolnišnico zadela še kap.

Mario Neal iz Kenta v Veliki Britaniji so v bolnišnici priklopili na aparate za ohranjanje življenja, zdravniki pa so njeni družini povedali, naj se pripravi na najhujše. S helikopterjem so jo prepeljali v bolnišnico Kraljevega kolidža, saj bi sicer zagotovo umrla. Tam so ji operirali možgane in jo dali v umetno komo. Zbuditi bi se morala po petih dneh, a tudi po enem tednu ni kazala obetavnih znakov. Ob njej so bili njen 46-letni mož Steve, 20-letna Kyrstie in trije sinovi: 18-letni Kurtis, 16-letni Keiran in 14-letni Kameron.

Okrevanju navkljub si Maria po kapi žal ne bo popolnoma opomogla.

Na sedmi dan kome ji je Steve predvajal dve skladbi, na kateri sta pred 21 leti plesala na njuni poroki: 'Unchained Melody' od Righteous Brother in 'If You Don't Know Me By Now' od Simply Red. Uro zatem je Maria začela premikati roko in glavo. Dan pozneje je odprla oči, postopoma pa je med njo in družinskimi člani stekla komunikacija – sprva le preko besed, zapisanih na list papirja, dva tedna po operaciji pa je prvič spregovorila. Okrevanju navkljub pa si Maria po kapi žal ne bo popolnoma opomogla.