Zanimivosti

Žalostna zgodba 14-letnice: slekel se je in rekel, da ga spominjam na vnukinjo

N.J.
20. 4. 2014, 22.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Danes srečna 36-letnica je s komaj 14 leti postala žrtev trgovine z ljudmi. Želje po uspešni modni karieri so se tako čez noč razblinile v nič.

Holly Austen Smith je danes srečno poročena in je mamica dveh otrok. A njeno življenje je zaznamovala grozljiva izkušnja. Pri komaj 14 letih se je njeno otroštvo spremenilo v nočno moro. Med enim izmed obiskov nakupovalnega središča v New Jerseyja je spoznala Grega, starejšega moškega. Z moškim se je čez nekaj dni začela pogovarjati preko telefona in njuni pogovori so bili vse daljši. Ves čas ji je govoril, kako je zrela, lepa in pametna. Vse, kar si je ona  pri 14 letih želela slišati. »Govoril mi je stvari, zaradi katerih sem se dobro počutila. Rekel mi je, da sem dovolj lepa, da bi se lahko ukvarjala z manekenstvom. Opisoval mi je glamurozno življenje, ki bi ga kot uspešna manekenka lahko živela,« je povedala Holly za Daily Mail. Po dveh tednih se je odločila pobegniti z njim v tujino. Stvari so se naenkrat spremenile. »Nikoli ni nihče omenil besede 'prostitucija', a začelo se mi je svitati,« je dejala.

Trenutek groze

Holly se je naenkrat znašla v Atlantic Cityju. Ko je k njej pristopil prvi moški, se ji niti sanjalo ni, kaj se dogaja. Kot 14-letna deklica ni vedela za prostitucijo. »Prvi večer se pristala s starejšim moškim. Rekla sem mu, da je to moj prvi dan dela, on pa je odgovoril, da je počaščen. Slekel se je in na sebi je imel le še nogavice. Gledala sem njegovo zgubano telo,« se spominja. »Začel se mi je nasmihati in mi dejal, da ga spominjam na vnukinjo,« je z grozo opisala dogajanje. Holly je tistega dne rešil policist, ki jo je opazil na ulici in jo vprašal, ali je polnoletna. Sprva se je držala zgodbe, ki jo je morala po naročilu Grega povedati, ko pa se je policist oddaljil, je stekla za njim in ga vprašala: »Kaj pa če nisem polnoletna?« Policist jo je takoj odpeljal domov.

Holly je napisala knjigo z naslovom 'Walking Prey', zdaj pa aktivno dela na področju boja proti trgovini z ljudmi. Upa, da bo s svojim delovanjem rešila življenje vsaj kateri deklici.