Zanimivosti

Takšne so današnje šolarke!

N.J.
20. 4. 2014, 18.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Šolarke, oblečene v oprijete in napol prosojne 'leggice' preveč vznemirjajo sošolce (in morda tudi učitelje), zato jih bo odslej prepovedano nositi kot samostojno oblačilo.

Tako so se odločile ameriške šole. 'Leggice', ki so pravzaprav napol hlače napol hlačne nogavice in so med predstavnicami nežnejšega spola že skoraj nujen kos garderobe, so po mnenju predstavnikov ameriških šol preveč prosojne za v šolo. Dekleta jih bodo odslej lahko nosila le, če si bodo čez nadela še krilo. Določene šole so prepovedale tudi tovrstno nošenje 'leggic' in dekleta jih bodo morala nadomestiti z običajnimi hlačami.

Podobno kot 'leggice', tudi hlače za jogo po mnenju predstavnikov šolstva premalo zakrivajo in puščajo domišljiji prosto pot, zato so recimo v Chicagu prepovedali oboje. Starši deklic se skušajo upreti, rekoč da njihove hčerke niso krive, če se fantje ne znajo primerno obnašati, sporno pa se jim zdi tudi, da si predstavniki šolstva upajo tako močno posegati v način oblačenja njihovih hčera. "Povsem narobe je, da s takšnimi odločitvami sporočate, da je način oblačenja deklet vzrok za nesramnost fantov. Ti bi morali prevzeti odgovornost za svoje obnašanje," so starši zapisali v pismu, namenjenemu ravnatelju šole v Chicagu.