Zanimivosti

Marilyn Monroe nameravala ameriškega predsednika izsiljevati z Nezemljani?

J.P.
21. 4. 2014, 13.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Pojavili so se novi dokazi, ki dokazujejo avtentičnost spornih zvočnih posnetkov Marilyn Monroe. Ta je le malo pred svojo smrtjo 4. avgusta 1962 s svojimi prijatelji razpravljala, da namerava imeti tiskovno konferenco v zvezi s podatki o NLP-jih, ki jih je dobila od predsednika Johna F. Kennedyja. Ta naj bi neimenovano bazo vojaškega letalstva obiskal v zvezi z razbitinami NLP-ja.

Profimedia

Ti dokumenti so prvič postali javni leta 1994. Centralna obveščevalna agencija sicer njihove istovetnosti ni nikdar potrdila.

Arhiv Svet24

V primeru, da gre za verodostojen dokument, to dovolj zgovorno priča, da je Centralna obveščevalna agencija s prisluškovanjem njenim telefonskim pogovorom imela določeno vlogo pri njeni smrti. A kakšno? 

Vendar pa je pred dnevi postalo znano, da dokumenti ustrezajo standardom zaupne forme, ki se jih je Centralna obveščevalna agencija posluževala leta 1963.

Mogoči sta le dve razlagi: da gre za ponaredek ali pa da gre za resničen zaupen dokument. Tako naj bi Marilyn Monroe vedela za določene zaupne informacije, ki jih je dobila od predsednika. Ena takšnih naj bi bil obisk skrivne letalske baze, kjer naj bi se nahajali ostanki plovila, ki je prišlo iz vesolja. Marilyn naj bi te podatke nameravala uporabiti proti predsedniku, saj se je počutila zapostavljeno. Iz tega razloga je hotela imeti tiskovno konferenco, kjer bi lahko povedala vse.