Zanimivosti

Nasvet za izlet za veliko noč

Sašo Avramovič
16. 4. 2014, 17.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Če razmišljate o enodnevnem izletu med velikonočnimi prazniki, potem vam ponujamo enega izmed nasvetov – lahko se podate na Blejski grad. V nedeljo, 20. aprila, v Zavodu za kulturo Bled namreč vabijo na Lov na pirhe.

Arhiv Zavoda za kulturo Bled

Vstopnica za odraslega znaša 9 evrov.

Gre za eno izmed prireditev, s katerimi želijo Blejski grad še bolj približati domačim in tujim obiskovalcem, zlasti družinam in otrokom. Prireditev se bo na velikonočno nedeljo začela ob enajsti uri dopoldne v Viteški dvorani. In kako iskati pirhe, skrite za zidovi Blejskega gradu?

Nagrade prispeva blejsko turistično gospodarstvo.

V igri lahko sodeluje prav vsak obiskovalec, vsak odkrit oštevilčen pirh – skrbno skritih bo po celem gradu kar sto pirhov – pa srečnemu najditelju prinaša eno izmed nagrad. Igra, v kateri vsak tekmovalec lahko pobere le en pirh, se zaključi šele, ko tekmovalci odkrijejo zadnjega. Na zgornji grajski terasi bo nato potekala podelitev nagrad, obiskovalce pa bodo čakale tudi dobrote, ki jih bodo pripravili v grajski kuhinji. Nagrade prispeva blejsko turistično gospodarstvo. Cena vstopnice za prireditev Lov na pirhe je plačilo vstopnine na Blejski grad. Torej boste odrasli za vstopnico odšteli 9 evrov, študenti 7 evrov in otroci do vključno štirinajstega leta 4,50 evra.

 

Arhiv Zavoda za kulturo Bled