Zanimivosti

To je Slovenec, ki je 'sezul' Angleže

TM / Lady
14. 4. 2014, 10.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Nečak pokojnega predsednika Janeza Drnovška, Filip Drnovšek Zorko je eden tistih, na katerega niso ponosni le starši, ampak celotna Slovenija. Je namreč pravi genialec, kar je dokazal v enem bolj priljubljenih angleških kvizov 'University Challenge'. V njem se pomerijo najboljši študenti z Otoka in tokrat je bil nepremagljiv prav Slovenec Filip.

Times

Filip vstopa v vrh študentske smetane!

Sin japonske veleposlanice Helene Drnovšek Zorko, sestre pokojnega predsednika ter soproge prav tako pokojnega novinarja in publicista Marka Zorka, je pometel s konkurenco in svoji univerzi Cambridge prinesel suvereno zmago. Po njegovi zaslugi so dosegli celo rekordno število točk, kar pa študenta naravoslovja ni zaslepilo. »Ne vem, koliko mi bo ta zmaga pomagala v prihodnje, vsekakor smo ponosni na dosežek, čeprav nismo imeli veliko časa za proslavljanje,« pove Filip, ki živi razpet med Japonsko in Anglijo.

Na univerzi je obkrožen s samimi eminencami, od princev, sinov vplivnih politikov in zvezdnikov, ob katerih pa ugotavlja, da so vsi neverjetno skromni in normalni. Takšen je tudi sam in če se čudite njegovemu brezmejnemu znanju, naj vam zaupamo, da je zanj kriv način življenja. Dolga leta je srkal informacije ob odkrivanju sveta, ki ga je obkrožil zaradi mamine diplomatske službe. Vsake štiri leta je živel v drugi državi. Tako se je širilo njegovo obzorje, danes pa ponosno stopa proti vrhu svetovne študentske smetane, ki ne skriva veselja, da je dobila še enega genija.