Zanimivosti

Je bila Peaches Geldof žrtvovana?

J.P.
13. 4. 2014, 18.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Novica o smrti petindvajsetletne Peaches Geldof je daleč od sveže, a nekateri menijo, da je potrebno v zvezi z njo upoštevati dejstvo, da se je leto predtem pridružila skrivni okultni sekti.

Profimedia

Leto dni pred svojo smrtjo je oznanila, da je bila posvečena v okultno družbo, znano kot Ordo Templi Orientis (O.T.O.), katere bržda najbolj znani član je angleški pisec in okultist Aleister Crowley.

Sprva zasnovana po zgledu evropskega prostozidarstva, je pod Crowleyjemim vodstvom postala osredinjena na Thelemi kot svojem osrednjem verskem nazoru. Zakon Theleme je: »Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. Ljubezen je zakon, ljubezen pod voljo.« Ta zakon je ustvaril Crowley, ki je verjel, da je prerok nove dobe, dobe Horusovega Eona.

»Deluj po svoji volji in to naj ti bo ves Zakon. Ljubezen je zakon, ljubezen pod voljo.«

O.T.O. velja za eno izmed najmočnejših skrivnih družb v obstoju danes. Na osnovi Theleme se O.T.O. udejanja znotraj koncepta doseganja duhovnega razsvetljenja skozi spolno magijo. O.T.O sami sebe dojemajo kot prave dediče vitezov Templarjev in bavarskih Iluminatov. Ob tem pa je nemogoče spregledati dejstvo, da Crowleyjevi teksti vsebujejo slabo zakrite namige o obrednem žrtvovanju ljudi v zameno za magično potentnost. Kakšna je torej bila usoda Peaches, ki je predtem prakticirala še scientologijo in judovstvo?