Zanimivosti

Ana partnerja do smrti potolkla s 14-centimetrskimi petkami

N.J.
11. 4. 2014, 08.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

45-letnica, ki so jo imenovali kar za morilko v petkah, je svojega 59-letnega partnerja do smrti potolkla kar s 14-centimetrskimi petkami.

Na sojenju v Houstonu so 45-letno Mehičanko Ano Trujillo spoznali za krivo umora in jo obsodili za brutalen umor partnerja s čevlji s 14-centimetrsko peto.

Tragedija se  je zgodila 9. junija 2013, ko se je Ana sprla s svojim partnerjem, uglednim raziskovalcem in docentom na univerzi v Houstonu, 59-letnim Švedom Alfom Stefanom Anderssonom. Andersson je postal ljubosumen, ko ji je nek moški, ko sta šla ven, ponudil pijačo. Taksist je pričal, da je peljal par do doma, oba sta bila vidno razburjena in sta se prepirala.

Ženska je umor priznala brez oklevanja, a je dejala, da je šlo za samoobrambo. Andersson naj bi bil opit in naj bi se bal, da ga bo zapustila, zaradi česar naj bi jo napadel. V samoobrambi naj bi snela čevelj in ga nekajkrat udarila po glavi. Izvedenci so dejali, da ga je udarila kar 25-krat. Kazen še ni znana, morilka pa upa, da bo za zapahi le dve leti, ker se je le branila, čeprav ji nihče ne verjame, da je šlo za somoobrambo.