Zanimivosti

Strašljivo! Živo zaprli v hladilnico, kjer je umrla v grozljivih mukah!

N.J.
4. 4. 2014, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Da bi umrli zakopani živi, je zagotovo en največjih strahov ljudi. Za 80-letno Mario de Jesus Arroyo so najhujše nočne more postale resničnost, ko so jo, misleč, da je mrtva, zaprli v hladilnico v mrtvašnici.

Zajem zaslonske slike
Gospo so v bolnišnici razglasili za mrtvo in jo v skladu s protokolom odpeljali vtamkajšnjo hladilnico. Ko so prišli ponjo pogrebniki, so ob odprtju hladilnice doživeli šok. Vreča je bila delno odprta, Arroyeva pa je imela na obrazu in rokah številne sveže odrgnine in zlomljen nos, patolog pa je podal le eno možno razlago zanje: "Poškodbe so nastale pred smrtjo". Pojasnil je, da je očitno prišlo do grozljive napake pri ugotavljanju smrti inda je bila Maria še živa, ko so jo zaprli v hladilnico. "To je povzročilo grozljive muke v poslednjih minutah življenja," je dejal. 
 
Maria Arroyo naj bi umrla zaradi infarkta, kasneje pa so ugotoili, da je bil vzrok smrti zadušitev, do katere je prišlo v hladilnici. To so sicer ugotovili že leta 2010, ko je prišlo do tragedije, komaj zdaj pa je prizivno sodišče v Kaliforniji žrtvinim družinskim članom priznalo pravico, da lahko toži medicinsko osebje zaradi grozljive zdravniške napake, zaradi katere je gospa umrla v hudih mukah.
 
Potek dogodkov
 
25. julija 2010 so družinski člani Marie Arroyo poklicali reševalce, ker so jo našli zgrudeno na tleh. Ko je Maria prispela v bolnišnico, so jo zdravniki razglasili za mrtvo. Srce naj bi se ustavilo, vsi poskusi oživljanja pa naj bi bili zamanj. Njene bližnje so poklicali, naj se pridjo poslovit od nje. Truplo so zaprli v vrečo in ga odnesli v hladilnico, kot je to običajno, domači pa so se lotili urejanja zadev glede ogreba. Ko so čez tiri dni pogrebniki prišli po truplo, je bila vreča odprta, telo gospe pa poškodovano - imela je številne odrgnine, poškodbe na rokah in zlomljen nos. Žrtvin mož in otroci so obtožili osebje, da so grdo ravnali s truplom, a nato jih je šokiralo mnenje patologa, da so poškodbe nastale pred smrtjo.Družina, ki je osebje obtožila grdega ravnanja s truplom, je zdaj spremenila razlog za tožbo - obtožili so jih zdravniške napake, ki je povzročila smrt. Sodnik je tožbo zavrgel, ker naj bi bila prepozna - razlog so navedli po preteku 1 leta, roka, v katerem je mogoče vložiti tožbo zoper bolnišnico oziroma njeno osebje.
 
Po pritožbi so družini le omogočili iskanje pravice, saj so ugotovili, da družina ni vedela in ni mogla vedeti, da je bila Maria živa, ko so jo zaprli v hladilnico. Družina bo zdaj zahtevala odškodnino od bolnišnice. Tudi če bodo zmagali na sodišču, verjetno ne obstaja znesek, ki bi lahko družini omilil bolečino, ki so jo utrpeli ob grozljivi izgubi. "To je primer, zaradi katerega ponoči ne morem spati," je komentiral odvetnik družine pokojnice Scott Schutzman.