Zanimivosti

Drive-in seks - ne, to ni šala!

N.J.
5. 4. 2014, 14.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Tako kot obstajajo 'drive-in' lokali s hitro prehrano, bankomati in druge storitve, obstaja tudi tovrstna oblika seksa. In kako ta sistem sploh deluje?

Prostitutke naj bi v boksih v povprečju obdelale vsaka po 15 strank na noč. Zadovoljne so, da so bolj varne in da imajo na razpolago infrastrukturo. 

V Švici so v Zurichu uvedli seks v obliki 'drive-in'. Pomeni, da oseba pripelje v predel, kjer so prostitutke, parkira avto, stopi v poseben boks, namenjen opravljanju storitve, zadovolji svoje potrebe, nato pa se odpelje.

Kot ugotavljajo oblasti, ki so to obliko prostitucije uvedle avgusta 2013, so učinki pozitvni. Prostitutke so v boksih bolj varne, čeprav zaslužijo manj, kot bi na ulici, pa se na ulice menda ne vračajo več. Prostitucijo oblasti tako tudi lažje nadzirajo, manj je nasilja in zlorab. Poleg tega so tudi zadovoljni, da se prostitutke vse manj sprehajajo po mestu in delajo na točno določenem območju.  "Zadovoljni smo, da smo uspeli ulično prostitucijo v veliki meri odpraviti," pravijo in dodajajo, da je prej prostitutke na ulici obiskovalo veliko radovednih mladeničev, ki so samo opazovali, kako poteka ta posel. Število prostitutk naj bi se v zadnjem letu sicer skoraj razpolovilo.