Zanimivosti

Stvari, ki jih morate vedeti o Facebooku

Lea Pufek
30. 3. 2014, 18.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

To priljubljeno družabno omrežje je dodobra spremenilo pravila druženja, spoznavanja in predstavljanja. In seveda je dodobra spremenilo tudi pomen zasebnosti.

Thinkstock

V dobre in slabe plati tega se ne bomo spuščali, smo pa ob desetletnici Facebooka raje poiskali nekaj njegovih lastnosti in pravil, ki jih pozna – ali pa bi jih morala poznati – vsaka ženska.

 

1. Fotografija je vredna več kot tisoč besed


V primeru Facebooka seveda govorimo o profilni in naslovni fotografiji. Ti sta nekako najkrajši povzetek tega, kar smo, oziroma tega, kar hočemo prikazati. In ženske se še kako zavedamo pomembnosti dobre profilne fotografije, zato zanjo izkoristimo vsak trenutek, ko nam lasje še kolikor toliko stojijo, kot si želimo. Če je profilna fotografija tista, s katero svetu sporočamo, kako smo videti, pa je naslovnica tista, s katero sporočamo, kdo smo, kaj je tisto, kar imamo radi oziroma nas najbolj definira. Ženske se zato zavedamo, kako pomembno je izbrati pravo profilno in naslovno fotografijo.

2. Vse ni za vsakogar

Zlasti ne, kadar gre za albume. Saj veste, kadar spoznate nekoga novega in zanimivega, najprej posodobite svoj profil na Facebooku. Zamenjate profilno fotografijo, dodate ali skrijete nekatere osebne podatke, predvsem pa poskrbite za dostopnost svojih fotografij. Ker si želite, da ve, kako radi imate otroke in živali ter kako dobra kuharica ste, te albume še bolj izpostavite s komentarji ali dodajanjem fotografij. Albume z matematičnega kampa ali norih poletnih počitnic iz najstniških let, ki so naslovljeni z »<3<3<3 NAJBOLJŠE POČITNICE EVER!!!«, pa raje izbrišete. In hvala bogu, da Facebook to dovoljuje.

3. Ni statusa, ni panike

Slogan smo si sicer izposodili, a predvsem zato, ker je v določenih primerih rabe Facebooka še kako resničen. Kadar na primer šefu ali komur koli drugemu natvezite, da ste bolni, imate ogromno dela ali da vas ni doma. V tem primeru nikakor ne posodabljajte svojega profila vsake pol ure. Bolni ljudje počivajo, delovni garajo, odsotni pa imajo spet svoje obveznosti, zato nikakor nimajo časa za Facebook. Če torej lažete, lažite prepričljivo. Tudi na Facebooku.