Zanimivosti

Mladoletnici silili v golo fotografiranje, med strankami eden direktorjev Bankitalia

N.J.
19. 3. 2014, 17.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Italijo že dlje časa pretresa škandal v zvezi s otroško prostitucijo. Na sled so prišli že številnim uglednim moškim, ki so mladoletnicam plačevali za spolne usluge, skoraj vsak dan pa se dokopljejo do novih podrobnosti, ki šokirajo javnost.

Italijanski časnik Corriere della Sera piše o zgodbi Aurore in Azzure, 14- in 15-letne deklice, ki sta bili prisiljeni v golo fotografiranje in snemanje erotičnih videoposnetkov. Posnetki so bili objavljeni na straneh, namenjenih pedofilom. "Tako sva zaslužili nekaj dodatnih evrov žepnine," sta na vprašanje, zakaj sta to počeli, odgovorili najstnici.

Policija je že aretirala dva moška, Mirka Ienija in Nunzia Pizzacallo, ki naj bi skrbela za stike med strankami in dekleti. Moška sta v bran povedala, da nista vedela, koliko so dekleta stara, a več kot očitno je, da sta vedela, glede na to, da sta fotografije in posnetke objavljala na pedofilskih spletnih straneh.

Med strankami poslovneži

Med strankami, do podatkov katerih se je policija dokopala, so 30-letni Mario Michael De Quattro, 49-letni Marco Galluzzo, 42-letna Francesco Ferraro in Gianluca Sammarone. Poleg njih se je na seznamu pred kratkim znašel tudi mož Alessandre Mussolini, vnukinje Benita Mussolinija in italijanske fašistične političarke, Mauro Floriani. Kot poročajo mediji, je z mladoletnicami spolno občeval tudi namestnik vodje sektorja za informatiko Bankitalia Andrea Cividini.