Zanimivosti

Dušila se je, a ji je psička rešila življenje

J.P.
17. 3. 2014, 11.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Marsikateri lastnik bi za svojega ljubljenčka rekel, da mu je ta rešil življenje, redkeje pa so dogaja, da žival lastnika dejansko reši pred smrtjo.

A dogaja se tudi to. Štiridesetletne Rachel Hayes iz Walesa v Veliki Britaniji danes ne bi več bilo med nami, če ji življenja s Heimlichovim prijemom ne bi rešila njena koker španjelka Mollypops.

V grlu se ji je namreč zataknila sladica – ko je hlastala za zrakom, jo je Mollypops s prednjimi šapami tako močno udarila po hrbtu, da ji sladica zletela iz grla. »Junakinja je. Gotovo bi umrla, če je ne bi bilo,« je povedala Rachel. Ko je končno lahko znova zadihala, so se ji ulile solze, pravi. »Mislim, da je vesela, da me ima, sicer bi me pustila samo. A ne verjamem, da se zares zaveda, kaj je naredila zame.«

 Skoraj se je zadušila.

Ker ni prišla do sape, ni zmogla poklicati na pomoč, Mollypops pa je silila vanjo: »Odrivala sem jo, ker nisem mogla dihati, a ji je nekako uspelo priti za moj hrbet. V tistem me je s šapami udarila tako silovito, da mi je sladica kar poletela iz ust.« Resnično človekov najboljši prijatelj. Rachel Hayes je gotovo takšnega mnenja.