Zanimivosti

V dveh tednih umrl kar dvakrat

STA/U.K.
14. 3. 2014, 07.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Mrliški oglednik okrožja Holmes v ameriški zvezni državi Mississippi Dexter Howard se bo v zgodovino zapisal skupaj z upokojencem Walterjem Williamsom, ki ga je dvakrat v dveh tednih razglasil za pokojnega in poslal v pogrebni zavod na balzamiranje. Williams, ki je 26. februarja "vstal od mrtvih", naj bi bil sedaj dejansko mrtev.

Youtube

Williamsa so razglasili za mrtvega že konec februarja, ko mu najprej negovalke, nato zdravstveno osebje v domu za starejše občane in na koncu tudi mrliški oglednik niso zaznali srčnega utripa. Prav tako ni dihal ali se odzival na bujenje. Dexter ga je ukazal zapakirati v vrečo za trupla in poslati v v pogrebni zavod.

Ko Williamsa v pogrebnem zavodu začeli pripravljati na balzamiranje, je začel brcati z nogo. Odpeljali so ga v bolnišnico, kjer je okreval. Čez nekaj dni so ga odpustili. K sebi ga je vzel nečak Eddie Hester, ki je v četrtek zjutraj ponovno poklical reševalce.

Williams je spet prišel v roke Dexterju, ki ga je še enkrat razglasil za mrtvega in poslal v pogrebni zavod. Tokrat je res umrl. "To sta bila dva čudežna tedna, ki sem ju užival skupaj s svojo družino," je lokalnim medijem povedal nečak Hester.

Dexter je na vprašanje novinarjev, kaj se je iz primera naučil, odgovoril, da se čudeži res lahko zgodijo.

O čudežnem oživetju obstajajo različne razlage. Od tega, da je šlo za čudež pa do tega, da se je Williamsov srčni spodbujevalnik začasno ustavil in potem znova zagnal. Šaljivci pravijo, da je pozabil dihati, zdravniki pa sumijo tudi kombinacijo močnih zdravil.