Zanimivosti

Koliko stanejo krofi v trgovinah

Sašo Avramovič
1. 3. 2014, 08.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

KROFI Nekateri jih boste v teh dneh spekli doma, spet drugi se boste odločili za nakup slastnih krofov v trgovini. Logično, v teh dneh dobimo pustne sladice v veliko trgovinah po »akcijskih« cenah. Preverili smo, kakšna je ponudba krofov in kakšne so cene.

Najprej poglejmo v trgovine Jager. Iz Jagrosa so nam sporočili, da se prodaja krofov v obdobju od februarja do pusta močno dvigne. V njihovih trgovinah imajo v tem času več različnih pakiranj krofov. Tako od posamičnih do na primer 8 krofov v paketu. Posamični najcenejši krof stane 39 centov, v paketu pa so krofi še nekaj cenejši.

Poglejmo še v trgovine Tuš. Iz Tuša so sporočili, da je prav gotovo vrhunec prodaje krofov na pustno soboto in na sam dan pusta, seveda pa so krofi med kupci zelo zaželeni celotno pustno obdobje. Posebne pustne ponudbe krofov so začeli že pred nekaj tedni, v teh dneh pa se lahko v njihovih trgovinah s pustnim krofom (80 g) posladkamo že za 45 centov.

Da, pustni krofi so v Sloveniji že tradicionalno povezani s tem praznikom in tudi na policah trgovin Lidl v tem času nikakor ne manjkajo. Kot so nam sporočili iz Lidla, je povpraševanje po krofih vedno dobro, opažajo pa, da se v pustnih dneh še močno poveča. V pustnem času ponujajo tipične pustne krofe z mareličnim polnilom po posebni akcijski ceni, in sicer 0,29 evra/kos (redna cena krofov je sicer 0,39 evra/kos). Akcijska cena bo veljala vse do srede, 5. marca.

Tudi iz Hoferja so nam sporočili, da je vsekakor v času pusta povpraševanje po krofih v njihovih poslovalnicah večje, vrhunec pa doseže na pustno soboto in na pustni torek. Dodali so, da v redni ponudbi prodajajo krofe, pakirane v embalaži po 4 kose (posamični kos tehta 80 gramov) in ceni 1,49 evra za zavoj. Kupcem je na voljo tudi pakiranje po 10 kosov (posamični kos tehta 60 gramov) in ceni 2,69 evra za zavoj. Oba izdelka prodajajo pod lastno blagovno znamko Okus tradicije in nosita oznako Kakovost iz Slovenije.

Preberite,  koliko stanejo najcenejši krofi v posamezni trgovini:

JAGER

Posamični krof           0,39 EUR

 TUŠ

Posamični krof           0,45 EUR

 LIDL

Posamični krof           0,29 EUR

 HOFER

Pakirani krofi (4 kosi) 1,49 EUR