Zanimivosti

Enako privlači – enako

Maja Debelak
1. 3. 2014, 08.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Idejo za današnjo kolumno sem dobila na svoji FB-strani, kjer vsak dan objavljam odlomke misli iz svojih knjigic.

Lady

Naj omenim posebno misel, ki je razburila marsikoga: Kolikor boste dali, toliko boste prejeli. Usul se je plaz komentarjev, češ, to pa že ne drži. Pisali ste o tem, kako se razdajate in drugim dajete veliko, nazaj pa nič ne prejmete.

 

Pa poglejmo, zakaj je tako. Ker se je večina komentarjev nanašala na odnose, se posvetimo razlagi, kaj in kako. Tudi sama sem dolgo časa v svojih odnosih verjela, da se razdajam, izkazujem ljubezen in za svoje partnerje naredim vse. Pa vendar sem odkrila, da dokler se nimamo radi, se ne cenimo in spoštujemo, ne moremo pričakovati, da nam bo okolica to vračala. Ker po zakonu privlačnosti to ne deluje. Kajti enako privlači – enako.

 

Da! Točko tako. Preberite še enkrat zadnjo poved. Od tod tudi rek Enake ptice skupaj letijo. Ali pa: Povej mi, s kom se družiš, in povem ti, kdo si. Sama imam kar nekaj darov, s katerimi lahko preberem ljudi, vendar vam iskreno povem, da jih včasih niti ne potrebujem. Samo poslušam, kaj mi pripovedujete o drugih, predvsem o partnerjih, in s tem vem vse o vas. Da, vas! Ker v drugih vedno vidimo čudovitega sebe in govorimo le o sebi. In vse to, kar vas moti na drugih, ste vi. Če vidite, da se vam partner ne preda, nima časa za vas ali ni pozoren, se zelo dobro vprašajte, ali ste se vi predali, imate čas zase in ali ste pozorni do sebe. In ne odgovorite, da vse to naredite. Ker ni res! Zbudite se in si vzemite čas zase. Zares si priznajte svojo resnico.

 

Zagotovo premišljujete, da partner ni za vas in ste z eno nogo v odnosu – z drugo pa opazujete, ali morda niste česa zamudili; ali pa se vprašajte, kaj bi se pripetilo, če bi vam partner predlagal poroko ali skupno življenje. Zgrozili se boste nad svojimi odgovori in ugotovili, da imate vi problem, zrcalite pa ga na svojega partnerja in ga delate krivega ter odgovornega za svoje težave. Najlaže je pokazati s prstom na drugega in reči: Ti si kriv za mojo nesrečo – ti se ne predaš. Pa vendar ni tako. Vi imate problem predaje. Ko se boste vi spremenili, se bo lahko spremenil vaš odnos.

 

Prav tako poglejte, koliko časa si v resnici vzamete zase. Ali pa vaše življenje zaseda samo partner? Kje je bil, kdaj pride, kam boste šla ob koncu tedna, kdaj se bosta skupaj preselila itd. Kdo torej nima časa? Vi zase – in vaš partner vam to kaže v vašem ogledalu. Ko si boste vzeli čas zase in bili vi na svojem prvem mestu, se bo zgodila ironija in partner bo imel naenkrat čas za vas. Kot znova in znova ponavljam: vi ste problem in ne vaša okolica. Torej: resnično se vprašajte, koliko daste, in opazili boste, da vam življenje vrača in zrcali samo vašo notranjost. Več ko bo česar koli v vas, več tega bo v vaši okolici. Kolikor boste dali, toliko boste prejeli. In nehajte kazati s prstom. Vprašajte se, kaj narobe mislite in čutite, da to privlačite v svoje življenje.