Zanimivosti

Test, ki natanko pokaže vsebnost drog v vašem telesu

M.V.
28. 2. 2014, 04.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Petra in Milan, starša sedemnajstletnega Jošta iz okolice Ljubljane, sta nam pisala z namenom, da bi s svojo izkušnjo še kakšni drugi mami in očetu pokazala pot, kako olajšati odnos z najstnikom, o katerem starši sumijo, da ima opravka s prepovedanimi substancami.

»Ko sva z možem izvedela, da je srednja šola, ki jo obiskuje sin, menda znana po tem, da se okoli nje na veliko kadi marihuana, naju je najprej zgrabila panika. Jošt je namreč večkrat prišel domov več ur po pouku, z izgovori, da so šli kam na kakšno pijačko. Nikoli nisva zavohala, da bi pil alkohol, vonja marihuane pa niti ne poznava. Ko sva ga vse bolj opazovala, sva se sama sebi zdela kot policaja; kadarkoli je bil zamišljen, se nama je zdel čuden … Ustvarila sva si že črn scenarij, kako se po pouku druži z 'drogeraši', se še ponoči zbujala in tuhtala, kako bi k sinu pristopila na pravi način, saj na splošno ni kazal nobenih posebnih znakov. A črv dvoma naju je kar glodal …« je pripoved začela Petra. Ko je po dobrem tednu težavo zaupala sodelavki, ji je ta svetovala, naj fanta testira. Da je že slišala, da imajo v lekarnah za to posebne pripravke. »Če bo test negativen, bosta z Milanom mirna, če bo pozitiven, boste pa ukrepali. Izgubiti nimaš kaj, mirna boš v vsakem primeru bolj, kot si v negotovosti,« ji je svetovala.

Kako je Petra z možem testirala sina, da bi odkrila, ali se najstnik drogira, preberite v današnji tiskani izdaji časopisa Svet24!