Zanimivosti

Šok! 19-letna serijska morilka spregovorila o brutalnih zločinih

N.J.
17. 2. 2014, 11.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Svet je pretresla novica o brutalni, komaj 19-letni morilki. Policija jo je začela preiskovati po izginotju moškega, za katerega se je izkazalo, da sta ga dekle in njen mož umorila. Nato pa je policiste čakalo še šokantno priznanje.

19-letna Miranda Barbour iz Pennsylvanije je med intervjujem priznala, da je ubila vsaj še 22 drugih oseb (poleg moškega, ki ga je umorila skupaj z možem). Vse naj bi počela kot pripadnica satanističnega kulta. V intervjuju za Daily Item je serijska morilka dejala: "Ko sem jih ubila 22, sem nehala šteti." Kot še poročajo mediji, je povedala, da je število žrtev manjše od 100, a da jih ni bilo veliko manj. Menda si želi olajšati dušo in spregovoriti iskreno. Tožilstvo zanjo in za njenega 22-letnega soproga Elytta Barbourja zahteva smrtno kazen .

'Plačal' za napačen odgovor

Moškega, zaradi katerega so Barbourovi prišli na sled, 42-letnega Troyja LaFerrara, je 19-letnica spoznala preko socialne mreže Craigslist. LaFerrara se je z Barbourjevo srečal, po tem ko je pristal na seks za 100 dolarjev. Ustavila mu je pri nakupovalnem središču, kjer je moški vstopil v avto, v katerem se je skrival še njen soprog. "Dejala sem mu, da sem stara 16 let in ga vprašala, ali bi seksal z mano. Odgovoril je, da bi. Napačen odgovor," je dejala. Par je tedaj praznoval 'obletnico' - 3 tedne od poroke. Umor se je zgodil preteklega novembra.  "Rekel je (LaFerrara, op. p.) napačne stvari in takrat so zadeve ušle izpod nadzora. Povem vam, da ga nisem nameravala zabosti. Moj mož bi ga moral samo zadaviti." 

Prvič morila pri 13 letih

19-letnica je v intervjuju priznala, da je bila v umor prvič vpletena pri komaj 13 letih, ko se je pridružila satanističnemu kultu. Vodja ju je naročil, naj ubije nekoga, ki mu ni vrnil dolgovanega denarja. "Vzel me je s seboj in mi ukazal, da je čas, da ga jaz ustrelim. Sovražim strelno orožje. Ne uporabljam pištole, Nisem mogla izpeljati, kar je zahteval od mene, zato je stopil za mene, položil svoje roke na moje in pritisnil na petelina. In od tedaj sem kar ubijala," je dejala. Kot je še dodala, žrtev ni nikoli izbirala naključno - ubijala naj bi le 'zlobne ljudi'. "Spomnim se vsega, kar sem počela - kot bi gledala film."

Ničesar ne obžaluje

Večina umorov se je menda zgodila na Aljaski, izvedla pa je tudi umore v Teksasu, Severni Karolini in v Kaliforniji, za katere trdi, da jih lahko pokaže tudi na zemljevidu, da bi našli trupla. Barbourjeva je dejala, da ne obžaluje zločinov in da bi, če bi jo izpustili, to počela še naprej.

Mati morilke je za medije povedala, da je Mirando stric v otroštvu spolno zlorabljal. Tedaj je bila stara komaj 4 leta. Stric je za svoja dejanja odslužil 14-letno zaporno kazen.