Zanimivosti

Rusi ameriške ljubitelje hokeja prikrajšali za pivo

STA / J. P.
17. 2. 2014, 09.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Ameriški ljubitelji hokeja so te dni razočarani, saj ruski organizatorji na hokejskih tekmah v Sočiju ne strežejo piva. To je tako kot ulica v Seattlu brez Starbucksa, tarna eden od navijačev. Ruski hokejski navdušenci se znajdejo po svoje, pivo in vodko si privoščijo pred in po tekmi. "Včasih žalujemo, drugič proslavljamo," pravi eden od njih.

vzsi

Ruska zakonodaja prepoveduje alkohol na javnem mestu ob športnih dogodkih. To pa pomeni, da na hokejskih tekmah tako v areni Bolšoj kot tudi v ledeni areni Šajba žejnim navijačem ne strežejo piva.

"Prodajati pivo na hokejskih tekmah bi bilo lahko nevarno. Če bi se navijači napili, bi lahko povzročali težave ali se celo stepli," je za AFP dejal Jevgenij Hislavski iz Sankt Peterburga.

Ruska zakonodaja prepoveduje alkohol na javnem mestu ob športnih dogodkih. 

"Pivo in vodko pijemo pred in po tekmi. Če zmagamo ali izgubimo, po tekmi je vedno na vrsti vodka," je pristavil AndrejKazačanski, 25-letni ekolog. "Včasih žalujemo, drugič proslavljamo," je povedal. 

Povsem drugačnega mnenja je eden od ameriških navijačev. "To je noro. V nedeljo smo bili na hokejski tekmi in zavrnili so me, ko sem si zaželel piva," je potarnal. Sedeti na hokejski tekmi brez piva je po njegovih besedah kot ulica v Seattlu brez Starbucksa.