Zanimivosti

Mož nosi oblačila iz ženinih las

J. P.
31. 1. 2014, 13.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Šestdesetletna upokojena učiteljica iz Chongqinga na Kitajskem, Xiang Renxian, je zadnjih enajst let porabila za pletenje plašča in pokrivala za svojega moža.

Oboje je pletla iz svojih las, katere zbira od svojega 34. Leta. »Vso svojo mladost sem bila znana po čudovitih dolgih laseh. Tekom let pa sem ugotovila, da tako kot moj videz tudi lasje izgubljajo svoj sijaj,« je dejala. »Številni so mi zavidali moje dolge, črne čase, zato sem jih hotela obdržati – tudi tiste, ki so mi izpadli.«

Šele leta 2003 pa se ji je utrnilo, da bi iz njih lahko naredila oblačila. Kar nekaj časa je porabila za piljenje tehnike, nato pa je bilo, kot pravi, potrebnega le veliko potrpljenja. Njen prvi projekt je bil plašč. Za primerjavo: namesto ene niti volne je porabila 15 las. Začela je leta 2005, torzo je dokončala tri leta pozneje. Nato je začela s klobukom – za nit je porabila 20 las – in ga končala leta 2011. Njen naslednji projekt bo, razumljivo, vključeval še več las. Samo za plašč jih je namreč porabila točno 116,058.