Zanimivosti

Ugrabil jo je pedofil – in ji rešil življenje!

N.J.
8. 1. 2014, 13.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Mali Katie Beers se je življenje obrnilo v nočno moro, ko jo je ugrabil znani pedofil, vendar jo je s tem rešil življenja še hujših izkušenj - neprestanih spolnih in psihičnih zlorab.

Arhiv Svet24

 

Katie Beers, zdaj ponosna mamica 2-letne deklice Halee in 4-lenega dečka Logana, so pri dveh letih dali v rejništvo, kjer so druga za drugo vrstile bolne spolne in psihične zlorabe. Vse je svoj vrhunec doseglo, ko jo je nato ugrabil moški, poznani pedofil, ki jo je na verigo vklenil v svojem bunkerju ter jo večkrat posilil. Čeprav je bila izkušnja grozljiva, je bil to za Katie izhod iz družine, ki jo je prav tako neprestano zlorabljala. »Ugrabitev me je rešila,« je prepričana.

 

Prva stvar, ki se je spomni, je posilstvo.

Katie je 20 let po dogodku vse opisala v knjigi Help me (Pomagaj mi). V njej opisuje grozote, ki jih je doživljala. Dejansko je prva stvar, ki se je v življenju spominja, da jo je doživela, posilstvo. Pri dveh letih je njena mama odšla v New York, da bi zaslužila, njo pa pustila pri botrici Lindi Inghilleri n njenem možu Salu v polnem skrbništvu. Vse od prihoda dalje je bila žrtev fizičnega nasilja, Sal pa jo je tudi spolno zlorabljal. Spati je morala na zofi, daje lahko ponoči prišel k njej in jo zlorabljal, ko so ostali družinski člani spali. »Nisem točno vedela, kaj to zloraba sploh je, ampak vedela sem, da tega ne želim. Bilo mi je nelagodno. Da sem zlorabljana, sem izvedela komaj v šoli, kje so nam povedali, kaj je to zloraba in kakšno početje ni običajno.« Z zlorabami je namreč živela odkar pomni, zato sploh ni vedela, da so ti odnosi nenavadni.

Kako je pristala pri pedofilu?

Znani pedofil John Esposito je menda dlje prosil Lindo, če lahko pride na obisk. Ko ji je bilo 10 let, mu je dovolila, da je Katie peljal k sebi. Priklenjena na vzmetnico je dva tedna doživljala grozljive spolne zlorabe. Mediji so objavili, da je pogrešana, policija jo je iskala. Esposito jo je prisilil, da je posnela sporočilo: »Teta Linda, moški me je ugrabil, ima nož .. Ne, prihaja!« In sporočilo se je zaključilo. Upirala se je spanju, saj jo je pedofil želel slikati med spanjem, da bi v javnost poslal fotografijo, s katero bi dokazal, da je mrtva.

Bolne blodnje

Katie je pedofil hranil s čokoladnimi bomboni, ki jih zdaj ne more videti, prav tako pa ne more poslušati pesmi Withney Houston I will always love you, ki se je ves čas vrtela na televiziji v kleti, kjer je bila zaklenjena. Med drugim je sanjaril, da se bosta poročila in imela skupaj otroke. Policija je obiskala prestopnika in pregledala njegov dom, a bunkerja ni našla. Po 17 dneh je Esposito le priznal, da ima vklenjeno dekle in policija jo je rešila. Esposita so obsodili nadosrtni zapor z možnostjo izpustitve po 15 letih. Zaprli so tudi Sala. Skrništvo so spet zahtevali njeni starši in zaživela je lahko normalno.

Zdaj živi normalno življenje

Drugega kot zlorabeni poznala

Danes 30-letnica živi z možem Derekom in dela kot zavarovalniška zastopnica. Leta terapij so ji omogočila, da zdaj živi običajno življenje. »Zlorabe so bile zame 'normalne', drugega nisem poznala,« je zaupala. Vse otroštvo si je menda želela le preživeti več časa s svojo pravo mamo. »Bila sem sanjač,« je priznala, »Sanjala sem o kraju, kjer ni zlorab. Želela sem si odnosa s starši, kakršnega so imeli sovrstniki. Oni so bili srečni.«