Zanimivosti

Raje v smrt kot k ženi, ki mu je hotela vzeti otroka

18. 12. 2013, 13.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Christopher Grady je imel menda dovolj ženinih poskusov, da bi mu odvzela otroka, zato je z obema otrokoma v avtu zapeljal v reko in vse tri poslal v smrt.

Christopher Grady je zanikal umor in poskus umora.

Na birminghamskem sodišču so priče povedale, da je Christopher Grady zdravniku dejal, da je avto zapeljal v reko Avon pri Eveshamamu, ker »je imel dovolj ženinih poskusov, da bi mi vzela otroka«.Avto je v reki slabih osem metrov od brega nekaj časa ostal nad gladino: otroka sta ves čas tolkla po oknu in se trudila priti ven. Plavati nista znala. 5-letna hči Gabrielle je leto starejšega bratca Ryana spravila iz avta. Rešil ga je policist, ki je skočil v reko.Oče je priplaval do brega, tam pa so ga na suho potegnili policisti in gasilci.

Gabrielle je bila dve uri ujeta pod mrzlo vodo, nato pa so jo le rešili in s helikopterjem prepeljali v birminghamsko otroško bolnišnico. Njena telesna temperature je bila samo 14 stopinj Celzija. Imela je hudo poškodbo možganov in čez tri dni so jo razglasili za mrtvo.

V reki je poskušal utopiti sebe in otroka.

Ryan je zaradi vode v pljučih nekaj časa dihal z ventilatorjem. Varilec in kovač Grady je imel denarne težave, leta 2010 pa se je njegovo življenje začelo rušiti. Od matere obeh otrok Kim Smith se je ločil. Prisilno so ga izselili iz njegovega doma, Kim pa ga je posvarila, da otroka ne bosta mogla ostajati pri njem čez noč, če si ne bo našel stalnega bivališča. Nekdanji ženi je pred nesrečo po telefonu povedal, da »otroka ne bosta nikoli več šla v šolo. Deset sekund imaš, da se posloviš od njiju, potem bosta mrtva«. Pozneje je zdravniku povedal: »Zapeljal sem v reko. Sit sem bil žene in njenih poskusov, da bi mi vzela otroka.« Na vprašanje, kaj je pravzaprav nameraval, je odgovoril: »Vse tri sem nas hotel ubiti.« Življenje bo preživel za zapahi.