Zanimivosti

Rad naj bi imel grob seks

PR
22. 11. 2013, 09.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na današnji dan mineva 50 let od smrti 35. predsednika Združenih držav Amerike, Johna Fitzgeralda Kennedyja. 22. novembra 1963 ga je med predsedniškim obiskom v Dallasu ustrelil nekdanji marinec Lee Harvey Oswald.

Oswalda je dva dni po atentatu umoril Jack Ruby, zato nikoli ni bilo sojenja. S tem so okoliščine atentata ostale nepojasnjene, kar je sprožilo teorije zarote o resničnem krivcu za umor predsednika.

John F. Kennedy se je rodil 29. maja 1917 v ameriški zvezni državi Massachusetts. Leta 1941 se je pridružil mornarici, družino Kennedy pa je pretresla smrt starejšega sina Joeja. John je moral vstopiti v politiko. Leta 1945 je postal kongresnik, leta 1952 pa senator. V tem času je spoznal svojo bodočo ženo, Jacqueline Bouvier.

 

Prvi leti njunega zakona je zaznamovala Johnova težka operacija. Po skoraj dveh letih pa je spet vstopil v politiko in 2. januarja 1960  napovedal svojo predsedniško nominacijo. Volitve je 8. novembra 1960 tudi dobil. Zagovarjal je odpravo rasne diskriminacije in revščine, s tem pa je postal kultna zgodovinska osebnost. V zasebnem življenju pa naj ne bi bilo tako. Če so Jackie pripisovali ljubezenske afere, naj bi bil John zunaj zakona dejansko precej živahen. Med drugim naj bi se zapletel s filmsko zvezdnico Marilyn Monroe. In čeprav Kennedy še danes velja za pozitivno zgodovinsko osebnost, naj bi  zasebno kazal sadistična nagnjenja. Ženske, ki so mu grele posteljo, pripovedujejo, da naj bi užival v mučenju in poniževanju. Če to drži, je črno stran JFK-ja družini Kennedy uspelo prikriti. Ni pa ji uspelo ustaviti nesreč. Poleg bratov Joeja, Johna in Roberta so prezgodaj umrli trije predsednikovi otroci in številni drugi člani družine Kennedy. Prekletstvo ali naključja?