Zanimivosti

kdo so tisti, ki širijo sovražni govor?

S.A.
21. 11. 2013, 20.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Bi morali tudi v Sloveniji javno razkrinkati ljudi, ki na spletu širijo sovražni govor? To so namreč že naredili na sosednjem Hrvaškem, odzivi pa so bili različni. Kaj menite vi?

Shutterstock

ULICA

Danica, 56 let:

Jaz sem močno za to! Preveč je žaljivih komentarjev, preveč sovražnega govora na spletu. Če so takšni frajerji, pa naj objavijo njihova imena in priimke, pa bomo videli … Jaz nisem za sovražno komentiranje!

Mateja, 34 let:

Eni so resnično nekulturni s komentiranjem. Ok, saj pač človek izrazi svoje mnenje, ampak ne na tak brutalen, grd način. Da, nekatere bi bilo res treba razkrinkati, ker se je pač treba zavedati, da so, kolikor jaz vem, eni in isti ljudje, ki širijo sovražni govor. Nič ne bi bilo narobe, da bi jih javno razkrinkati in da bi jim dali malo za misliti.

Denis, 36 let:

To sem pa slišal, da so na Hrvaškem naredili, da … Pa ja, zagotovo bi to morali tudi pri nas … Treba bi bilo narediti tako, da če si uporabnik in če komentiraš, moraš biti podpisan z imenom in priimkom. Potem bi bili sami lepi komentarji, ker se ljudje ne bi upali.

Ingrid, 28 let:

Ufff, potem bi bil pa dolg seznam, če bi jih pri nas javno razkrinkali (smeh). Kolikor gledam komentarje na spletnih straneh, je večina ogabnih … Res, za nekatere se res vidi, da imajo zelo nizek IQ.

Špela, 47 let:

Te, ki komentirajo s takšnimi komentarji, bi bilo treba odstraniti kot uporabnike … Takšni ljudje ne bi smeli komentirati. Eni so res brez kulture.

Facebook

Jolanda:

Zagotovo, da ja, take naj kar polovijo in jih kaznujejo.