Zanimivosti

Igralec iz serije Grda Račka ubil svojo mater

21. 11. 2013, 16.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Michael Brea, eden od stranskih igralcev nadaljevanke Grda račka, je bil obtožen umora svoje matere in posedovanja orožja. Mater je domnevno brutalno umoril s samurajskim mečem (čeprav po nekaterih poročilih ni bil meč). Sorodniki in sosedje ga opisujejo kot tihega moškega, ki je mamo oboževal, zato je novica vse šokirala.

OKS

»Zelo je bister. Lepo je živel in s snemanjem filmov zlahka služil denar. Sploh ne morem verjeti. Verjel bi, da je to storil kdo drug, ne pa on,« je povedal stric Martial Brea. Štiriintridesetletnika so aretirali kmalu po umoru. Z mamo sta se menda sprla in zabodel jo je s slab meter dolgim mečem (ali drugim tako dolgim rezilom).

Policisti so se 23. novembra 2010 odzvali na klic, naj posredujejo v družinskem prepiru. Petinpetdesetletno Yannick Brea so klečečo, z urezninami na glavi, našli v kopalnici v njenem brooklynskem stanovanju ob 2.20. Za mrtvo so jo razglasili na mestu zločina. »V spalnici je bil njej sin z meter dolgim rezilom v roki,« je povedal policijski komisar Raymond Kelly.

Nad mamo z mečem

Michael je med nasilnim napadom menda v nedogled glasno vzklikal biblične verze, da so ga slišali sosedje: »Pokesaj se, pokesaj se, grešnica, grešnica! Nikoli nisi sprejela Jezusa.« Policisti so ga ob aretaciji komaj umirili. »Slišal sem Michaela, ki je po hiši lovil mamo in izgovarjal verze iz Biblije,« je povedal sosed Gregory Clare. »Ko je bilo slišati glasen krik, sem rekel očetu, naj pokliče policijo in reševalce.« Michael je živel skupaj z materjo in bratom dvojčkom.

Sosedje so povedali, da so vsi trije redno obiskovali cerkev, ko sta bila fanta mlajša, in da niso bili priča nikakršnim družinskim težavam. »Yannick je Michaela vzgojila v ljubečega človeka,« je sosed Vernal Bent povedal medijem, »in bila je krasna mama.« Brea ni bil še nikoli aretiran in ni znano, da bi bil kdaj v psihiatrični ustanovi. Prav tako niso še nikoli prijavili nobenega domačega nasilnega dogodka. Michael, Haitijec z ameriškim državljanstvom, je bil znan tudi kot lokalni poslovnež dobrega srca.

V Brooklynu je imel prodajalno sendvičev in na zahvalni dan je podarjal puranje sendviče. Še lani je neki spletni strani povedal, da ga je mama naučila darežljivosti: »Iz otroštva se spominjam, da je mama vedno dajala hrano tistim, ki jim je sreča obrnila hrbet.«