Zanimivosti

Slep zgradil repliko hiše, v kateri je odrastel

M.J.
18. 10. 2013, 14.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

48-letni Thomas Graham je več let sanjal, da bi zgradil hišo, v kateri je živel kot deček. Čeprav se to ne sliši nič posebnega, je potrebno poudariti, da je od Thomas slep že od 18. leta dalje.

Facebook

Američanu se je tako uresničila več letna želja, da bi sam izdelal hišo, v kateri je živel v svoji mladosti. Seveda so mu pri delu pomagali tudi svojci, kljub temu pa je večino dela in zasnovo pripravil sam. Pravi, da ga pri tem slepota ni kaj dosti ovirala, saj mu je hiša mladosti ostala v globoko v spominu. In tako je nekega dne predstavil svojo idejo in začel z delom in to kljub temu, da je že od 18. leta dalje slep.

Za uresničitev svojih sanj je potreboval pet mesecev, hiša pa ima tri sobe in dve kopalnici. Prijatelji so mu pomagali okoli strehe, ostalo pa se je potrudil narediti sam. Po vsem temu, so mu celo nekateri prenehali verjeti, da je slep, saj pravijo, da tega slep človek ni sposoben narediti. »Upam, da bom s tem ljudem pomagal najti moč, da počnejo stvari, ki jih želijo početi. Upam pa tudi, da bo hiša končana pred zimo,« je še dodal Thomas.