Zanimivosti

Ne more preživljati hčerke

Črt Kaker
23. 9. 2013, 13.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nesrečni oče Neon Mathes (38) iz hrvaškega mesta Grabovac v Baranji je povsem obupan. Grozi mu, da svoje male hčerkice Neje (3) ne bo nikoli več videl.

youtube
»Nisem mogel gledati, kako moja mala Neja vsako noč joče od lakote.«

Novo žalostno zgodbo razkriva hrvaški časnih 24sata. Neon je bil prisiljen hči predati v oskrbo Centru za socialno delo, ker zanjo ne more skrbeti. »Nisem mogel gledati, kako moja mala Neja vsako noč joče od lakote,« je dejal obupani oče.

youtube

Bivanjske razmere, v katerih živi mladi oče, so obupne. Ko so na ogled prišli predstavniki centra za socialno delo, so bili šokirani. »Do božica morem zamenjati streho, popraviti inštalacije v hiši, urediti sanitarije, v nasprotnem primeru hčerke ne bom nikoli več videl.« Žena ga je skupaj z drugo hčero pred časom že zapustila in odšla k staršem v Brčko.

youtube
Njegova finančna kalvarija se je začela s prvo ženo.

A obljubila mu je, da se vrne, če se stanje izboljša. Neonova kalvarija se je začela s prvo ženo. »Imela je nadzor nad mojim bančnim računom. Izrabila je mojo poštenost in me zapustila v dolgovih,« pripoveduje. Na Centru za socialno delo poudarjajo, da je Neon izredno skrben oče, njegovi otroci so bili vedno nasmejani in čisti. Upamo lahko, da bo Neonu uspelo in bo v kratkem družina ponovno skupaj pod eno streho.

youtube