Zanimivosti

Aktivno preživljanje prostega časa otrok

Sašo Avramovič
10. 9. 2013, 22.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Poleg dejavnosti, krožkov, tečajev, ki jih otrokom ponujajo šole, lahko otroka vpišete tudi v nogometno, rokometno, odbojkarsko ali katero drugo šolo. Preverili smo ponudbe obšolskih dejavnostih na različnih koncih Slovenije.

Thinkstock
Ponudba je pestra.

Če je vaš otrok navdušen nad tenisom, ga lahko vpišete v Teniški klub Jaki šport v Ljubljani. V tem mesecu oblikujejo nove skupine in sprejemajo nove člane. Starši, ki imajo otroke stare od 5 do 7 let, boste za teniško šolo odšteli 60 evrov, treningi pa so dvakrat tedensko. Za starejše otroke (do 10 let) so cene teniške šole od 100 do 150 evrov (dvakrat ura ali dvakrat ura in pol tedensko).

Na Obali skrbi Odbojkarski klub Luka Koper za šolsko odbojko na vseh obalnih šolah na različne načine: prek mini, male in ŠKL-jeve odbojke. Gre za ženski odbojkarski klub, člane sprejemajo vse leto. Vadba oz. treningi so na šolah brezplačni, v višjih selekcijah (starejše deklice) pa se v klubu plačuje članarina.

Thinkstock

Navdušencem plavanja je v Mariboru na voljo plavalni klub oz. šola Branik. Cene plavalne in nadaljevalne plavalne šole se gibljejo od 35 do 55 evrov na mesec, odvisno od starosti oz. skupine. Plavalna šola ima 4 skupine. Za najmlajše je med drugim na voljo plavalni vrtec - skupina Morskih zvezdic, ki prihaja enkrat tedensko. Cena za skupino je 35 evrov. V nadaljevalni plavalni šoli pa so tri skupine (Ribice, Tjulni in Delfinčki) po enotni ceni - 55 evrov na mesec. Vadba je trikrat tedensko in poteka v 25-metrskem bazenu. Vpisi so mogoči vse šolsko leto, novi vpisi za to sezono pa so se pričeli ravno včeraj.

V karate klubu Forum v Ljubljani vpisujejo nove člane v septembru. Način treniranja so prilagodili trem starostnim skupinam: cicibani (5 do 7 let), osnovnošolci (7 do 14 let) ter mladinci in odrasli. Za vadbo cicibanov (enkrat tedensko) boste starši odšteli 20 evrov na mesec, za osnovnošolce, dijake in študente (vadba dvakrat na teden) pa 30 evrov na mesec.