Slovenija

Brezplačno na največji družinski sejem

Sašo Avramovič
10. 9. 2013, 22.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Organizatorji, razstavljavci in ostali sodelujoči na sejemsko-izobraževalni prireditvi, namenjeni družinam, so že v nizkem startu. Vse od tega četrtka pa do nedelje, 15. septembra, bo namreč v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču potekal že osmi Otroški bazar Ljubljana, ki bo mesto druženja, izobraževanja, predvsem pa predstavlja novosti in ponuja informacije za vse ciljne skupine.

Proevent
Od tega četrtka pa do nedelje, 15. septembra, bo v Ljubljani na Gospodarskem razstavišču potekal že osmi Otroški bazar Ljubljana.

Otroški bazar bo poskrbel za bogat družinski sejem, številne delavnice za otroke, kulturni program, športne aktivnosti, mini živalski vrt ter mnoge druge zanimive in brezplačne vsebine za vso družino. Tudi letos bo imel dobrodelno noto. Med sodelujočimi je več kot 200 podjetij, organizacij in društev. Starši se bodo lahko sprehodili čez sejemsko razstavo in izkoristili številne sejemske popuste, ki jih pripravljajo razstavljavci. Ob vhodu na prireditev bo mogoče dobiti tudi publikacijo s kupončki za koriščenje sejemskih popustov. »Med razstavljavci bodo tudi letos ponudniki šolskih potrebščin, igrač, prehranskih izdelkov, otroških oblačil in pripomočkov, kozmetike. Ne bodo manjkala športna društva, kulturne ustanove, jezikovne šole, mediji, ponudniki IT-storitev, predstavniki turističnih destinacij in številne druge organizacije, ki imajo ponudbo za družine,« pravi Aleksandra Rebec, vodja marketinga in odnosov z javnostmi pri podjetju Proevent, d. o. o.

Proevent
Letošnja novost so svetovalne urice v previjalnici in mirni sobi.

Organizatorji so prav tako poskrbeli za pester kulturni program, saj bodo oder zavzeli mladi pevski, plesni, igralski in drugi talenti. Otroci se bodo lahko med drugim čudili spretnostim čarodeja Tonija, si ogledali predstavi Mini teatra in gledališča Fru-Fru, prikazu karateja, samoobrambe, juda, gimnastike in še mnogo več. Manjkali ne bodo niti folklorni nastopi, muzikali, ljudski plesi in gledališke predstave njihovih vrstnikov.

Proevent
Med sodelujočimi na Otroškem bazarju bo več kot 200 podjetij, organizacij in društev.

Na prireditvi bo v primerjavi z lanskim ljubljanskim Otroškim bazarjem tudi nekaj novosti. »Letošnja novost so svetovalne urice v previjalnici in mirni sobi. Vse dni Otroškega bazarja (od 10. do 12. ter od 15. do 16. ure) bo na voljo psihologinja Urška Podvršič, svetovalka za nošenje otrok, ki jo boste lahko vprašali vse o nošenju otrok,« dodaja Rebčeva. Starši si boste lahko ogledali različne vrste nosilk za otroke ter njihovo uporabo, prav tako pa boste lahko za kakšen nasvet o bivanju z dojenčkom (ter morebitnih stiskah) povprašali Radmilo Pavlovič Blatnik, psihologinjo iz Zavoda Objem, ki nudi podporne skupine za mamice 'Začetnica' ter pomoč ob obporodnih stiskah.

»Med razstavljavci bodo tudi letos ponudniki šolskih potrebščin, igrač, prehranskih izdelkov, otroških oblačil in pripomočkov, kozmetike,«pravi Aleksandra Rebec iz Proeventa.

Vse našteto in še več boste lahko videli, spoznali in doživeli od četrtka, 12. septembra, do nedelje, 15. septembra, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Otroški bazar je odprt vsak dan, med 9. in 19. uro, vstop pa je brezplačen. Vsekakor bo tudi na prihajajočem Otroškem bazarju pestro in razigrano, hkrati pa boste dobili veliko informacij in nasvetov prav starši.