Zanimivosti

Ujeli 80-letnega dopingiranca

Simon Rosc
2. 9. 2013, 19.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Ameriška protidopinška agencija ne počiva. Tokrat so se lotili tudi bolj seniorske kategorije in tudi tukaj našli nepridiprave.

Thinkstock

Ameriška protidopinška agencija, ki je zaslovela s primerom proti padlemu košarkarskemu šampionu Lanceu Armstrongu, se je lotila tudi drugih dopinških kršiteljev. Med zadnjimi, ki so jih ujeli, je ameriški veteranski dvigalec uteži Don Ramos. Novica ni bi bila nič kaj senzacionalna, če ne bi bil Ramos star 80 let.

Dobil je dveletno prepoved tekmovanja.

Ramos, ki živi v Colorado Springsu, je na panameriškem seniorskem prvenstvu 14. junija oddal vzorec, pozitiven na prepovedan steroid. Ramos je na prvenstvu, ki je bilo namenjeno tekmovalcem, starejšim od 35 let, želel postaviti nov svetovni rekord v njegovi starostni skupini.

80-letniku so zaradi kršitve protidopinških pravil za dve leti prepovedali udeležbo na vseh športnih tekmovanjih, znova pa se bo lahko potegoval za nove rekorde po juniju 2015.

Ramos je pred štirimi leti na svetovnih veteranskih igrah v avstralskem Sydneyju postavil dva rekordna mejnika, ko je v svoji starostni skupini od 75 do 79 let, v kategoriji 105 kg, v eni potezi in sunku dvignil 100 kilogramov ter postal rekorder.