Zanimivosti

Riba 'napadla' ribiče

S.R.
29. 8. 2013, 21.14
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nekaterih rib očitno ne moti, da jih ujamejo, temveč kar same skačejo v čoln. to se je nedavno zgodilo tudi ribičem v Dominikanski republiki, ki jim je v čoln skočila 160 kilogramska riba in skoraj prebodla enega izmed ribičev.

YouTube

Skupina ribičev s Floride je namreč v nedavno lovila ob obali Dominikanske republike, ko je v njihov čoln skočila 160 kilogramska riba vrste modri marlin. Gre sicer za mečarici podobno ribo, ki je še posebne izziv za športne ribiče. Ribiču Bobbyju Jacobsonu je neverjetni trenutek uspelo ujeti s svojim mobilnim telefonom. Na posnetku je razvidno, da bi riba prav lahko nabodla katerega izmed ribičev, tako da je pravzaprav še sreča, da se je vse skupaj končalo brez poškodb.

Kapitan ladje Marlin Darlin Eddie Wheeler je pod dogodku povedal, da ribe običajno izpustijo nazaj v morje, a da je tista, ki je skočila v čoln na žalost umrla zaradi poškodb, ki jih je dobila med skokom na čoln. Ribo so nato dali lokalnim ribičem.

 

Čeprav 160-kilogramski marlin ni mačji kašelj, pa obstajajo primeri, ko so na čolne skočile še precej večje ribe. Oktobra leta 2012 je tako ob obali mesta Cairns v Avstraliji na čoln skočil skoraj 300-kilogramski marlin in podrl kapitana. Januarja 2012 pa se je zaradi ogromnega marlina nek čoln celo prevrnil. Lovljenje tako velikih rib pač ni mačji kašelj.