Zanimivosti

Obrnil letalo in pobral bolno deklico

Simon Rosc
19. 8. 2013, 13.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Letalo neke izraelske družbe je s podporo vseh na krovu obrnilo in pobralo 11-letno deklico, ki boleha za rakom. Prej so jo na letališču pustili, ker naj bi izgubila potni list, a tega so zatem našli v nahrbtniku enega od potnikov.

Reuters
Inbar Chomsky.

Ste si kdaj zamislili, da bi zamudili let ali pa da bi vas zaradi spleta naključij pustili ali pozabili na letališču? Scenarij v tem primeru je bolj kot ne znan. Od svojega leta se lahko kar poslovite. A očitno so pri neki izraelski letalski družbi bolj sočutni in za svoje potnike naredijo tudi kakšno nenavadno potezo. Eno takih je uspela okusiti Inbar Chomsky.

Inbar Chomsky je 11-letna deklica, ki ji v življenju vsekakor ni postlano z rožicami. Že zelo zgodaj so ji odkrili raka. Kljub temu pa bi 7. avgust moral biti zanjo nič drugega kot srečen dan, saj bi se morala skupaj s svojimi prijatelji odpraviti v New York na poseben kamp za otroke, ki so zboleli za rakom. A tik pred vkrcanjem se je zgodil neprijeten pripetljaj.

Ko bi Inbar morala pokazati svoj potni list, ga nikakor ni mogla najti. Seveda je ob strogih letaliških pravilih to pomenilo, da se na letalo ne more vkrcati in se mora tako posloviti od tabora, ki ga je tako težko čakala. S solzami v očeh se je poslovila od svojih prijateljev, ki so se nasmejani in polni pričakovanj veselili dolgega leta. Letalo je bilo že skoraj na vzletni stezi, ko je deček, ki je brskal po nahrbtniku svoje prijateljice, v njem našel izgubljeni potni list 11-letnice. O najdbi je takoj obvestil osebje letala.

Pilot je nato nemudoma ustavil letalo in po približno 45 minutah čakanja so letalo lahko obrnili in se odpeljali nazaj proti letališču, kjer se je Inbar naposled le lahko vkrcala. Potniki na letalu so bili zelo veseli, ko se je vkrcala deklica, pa je bilo vzdušje menda celo navijaško.