Zanimivosti

Avstralke prisegajo na kokos …

K.A.
18. 8. 2013, 15.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Domači lepotni recepti se od države do države razlikujejo, vsi pa imajo isti učinek: poskrbijo za svilnato mehke in močne lase.

Vsaka država ima svoj lepotni recept.

Limone iz Španije
Krepki svilnati temni lasje – če kaj, lahko Špankam zavidamo njihove lase. Njihova skrivnost je preprosta: v vodo za izpiranje las po umivanju zamešajo limonin sok (na pol litra vode stisnejo sok ene limone). Sadna kislina učinkuje tako, da se lasne luske na površini zaprejo, kar daje lasem sijaj.

Kokosovo olje iz Avstralije
Imate suhe lase? S to težavo se Avstralkam ni treba ubadati, saj lase zlahka navlažijo s kokosovim oljem. Vmasirajo ga v lase in lasišče ter pustijo učinkovati 15 minut. Porozna mesta so regenerirana.

Olivno olje iz Italije
Italijanke že dolgo časa vedo, da je olivno olje izjemno uporabno – celo za lase. Poskrbi za vlago, vsak posamezni las obda z zaščitnim filmom in tako preprečuje izsuševanje. Nasvet za poletne dni: pred soncem zaščitite lase tako, da ga eno jedilno žlico vmasirate v konice. UV-žarki, sol in veter jim ne bodo mogli do živega.

Beli ingver s Havajev
Prebivalke Havajev prisegajo na beli ingver. Sok iz ingverjeve korenine poskrbi za bujne lase in njihov sijaj. Njegova eterična olja pospešijo prekrvavitev lasišča in s tem rast las. Nasvet: eno čajno žličko naribanega ingverja položite na gazo in iztisnite sok. Zmešajte ga s četrt litra sezamovega olja, vmasirajte v lase in po desetih minutah sperite.

Avokado iz Južne Amerike
Argentinke svoje lase pogosto negujejo kar z avokadom, sadežem hruškaste oblike, in s kopico blagodejnih lastnosti. Meso enega zrelega avokada zmečkajte z vilicami in ga z eno jedilno žlico smetane zmešajte v gladko pasto. Porazdelite po lasišču in laseh in pustite učinkovati 20 minut. Splaknite. Vitamin E in visok delež olj iz avokada poskrbita za gladke in mehke kodre.

Morska sol iz Severnega morja
Pomoč iz vode: morska sol vsebuje kopico mineralov in elementov v sledovih, ki hranijo lasišče in preprečujejo prhljaj. Recept: eno jedilno žlico morske soli zmešajte z olivnim oljem in nežno vmasirajte v lase. Sperite z mlačno vodo.

Slez iz Švice
Švicarke ljubijo vse, kar je naravno. Ob prvih težavah na lasišču sežejo k negovalnim izdelkom z izvlečki sleza, ki nežno čisti in učinkuje pomirjajoče. Nasvet: po umivanju lase prelijte s slezovim čajem in ga vmasirajte vanje. Sperite.