Zanimivosti

Javna hiša 'drive in'

M. R.
19. 8. 2013, 18.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Mestne oblasti v Zürichu so pretekli konec tedna odprle javno hišo 'drive in'. Uradna slavnostna otvoritev 'kurbišča' pa je napovedana za 26. avgust.

Arhiv Svet24

Javna hiša 'drive in' je v zapuščeni industrijski coni, v kateri bo strankam na voljo devet 'garaž'. Odprta bo od sedmih zjutraj do petih popoldan, na voljo bo 40 prodajalk ljubezni, stranke oziroma vozniki pa morajo biti v avtomobilu sami.

V Švici je prostitucija legalna, posel kot vsak drug.

'Garaže' so opremljene z alarmini napravami, da lahko prostitutke v primeru nevarnosti takoj pokličejo na pomoč varnostnike ali policiste. Stalnega nadzora policije pa tam ne bo, prav tako ne bo varnostnih kamer, da bi snemale intimne trenutke.

Oblasti se želijo na ta način znebiti prostitutk v središču mesta, potem ko so dobra 2 milijona evrov vreden projekt marca lani na referendumu podprli prebivalci Züricha. Po drugi strani pa želijo lokalni veljaki zaščititi tudi prostitutke, ki so pogosto žrtve kriminalnih omrežij in brezbrižnih zvodnikov.

V javni hiši 'drive in' bo na voljo devet 'garaž'.

Prostitucija je v Švici posel kot vsak drug. Prostitutke morajo imeti urejeno delovno dovoljenje in zdravstveno zavarovanje, državi pa plačujejo davek, in sicer 5 frankov oz 4 evre na 'delovni dan'.