Zanimivosti

Hollywoodski igralci nori na jogo

Njena.si
17. 8. 2013, 06.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Dolga leta je veljalo, da je joga domena žensk, moški pa so nanjo gledali precej vzvišeno. A ta trend se počasi umika, vse več moških se namreč odloča za prakticiranje te starodavne vzhodnjaške tehnike, še posebej pa je priljubljena med hollywoodskimi zvezdniki.

Colin Farell jogo vadi kar štirikrat tedensko.

Med njimi je tudi igralec Colin Farrell, ki kar štirikrat tedensko zagrizeno vadi v naravi. Že pred časom je priznal, da mu joga in meditacija pomagata prečistiti um in ga tako rešujeta pred alkoholom, ki je bil leta sestavni del njegovega življenja.

Enako meni tudi hollywoodski poredni fant Robert Downey ml., ki se jogi posveča petkrat tedensko, njegov dan se tako začne z jogo 'power-flow', saj se z njo popolnoma umiri in uskladi um in telo.

Nič drugače dneva ne začne niti igralski lepotec Matthew McConaughey, ki je znan po svojem zdravem načinu življenja. Nedavno je za vlogo Magic Mike izgubil ogromno število kilogramov, po ulicah New Yorka pa se je sprehajal zastrašujoče shujšan, a prav joga je bila tista, ki mu je pomagala, da je premagoval naporne ure snemanja za svoj zadnji filmski projekt.

Huge Jackman ima telo, ki mu ga zavida mariskateri 20-letnik.

Prav posebne zahteve pa ima tudi član skupine Maroon 5, ki med turnejo zahteva posebno sobo, v kateri lahko prakticira svoje najljubše vaje joge. Adam Levine je pred petimi leti trpel hude bolečine v križu, imel pa je tudi povsem nesorazmerno razporejene mišice, zato se je odrekel treniranju v centrih za fitnes in se posvetil vajam joge in raztegovanju.

Še posebej navdušujoč pa je pogled na telo igralca Hugha Jackmana, ki je za nedavno vlogo v filmu The Wolverine pridobil izklesane mišice. Vse scene je odigral povsem sam, nedavno pa je izjavil, da brez joge nikakor ne bi šlo.

Adam Levine na turnejah vedno zahteva sobo za jogo.