Zanimivosti

V ogromni bitki izgubljenih 2.900 ladij in nešteto življenj

STA / S.R.
29. 7. 2013, 16.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

A na srečo le virtualnih življenje. Na svetovnem spletu je v nedeljo namreč potekala največja vesoljska bitka v igri Eve Online. V pet ur trajajoči bitki med največjima zavezništvoma v tej igrici je sodelovalo 4000 igralcev.

The Verge
Največja vesoljska bitka v igri Eve Online je zahtevala na tisoče virtualnih življenje, uničenih pa naj bi bilo 2.900 ladij.

Strani sta se borili za nadzor nad viri v enem od osončij, poroča BBC. Med bitko je bil čas v virtualnem vesolju upočasnjen, da so lahko strežniki obvladali veliko število igralcev in vesoljskih ladij.

V bitki so se pomerile sile CFC in Test Alliance v območju vesolja, znanem pod imenom 6VDT. Zmagalo je zavezništvo CFC.

Eve Online je vesoljska simulacija, v kateri igralci letijo z vesoljskimi ladjami skozi tisoče osončij v iskanju za naravnimi viri. Vire lahko najdejo na planetih in asteroidih ali pa si jih prisvojijo z ropanjem in na druge nepoštene načine.

Na vrhuncu je bilo v bitko vpletenih 4070 pilotov in njihovih ladij. Ključen trenutek je bil dve uri po začetku spopada, ko je CFC v boj poslal veliko floto vodilnih ladij. Takrat je veliko članov Test Allianca poskušalo ubežati. Do konca spopada naj bi bilo uničenih več tisoč ladij, še poroča BBC.