Zanimivosti

Alenkina stara oblačila

P.R.
13. 7. 2013, 20.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Premierka Alenka Bratušek se je včeraj srečala z nemško kanclerko Angelo Merkel. Gospodarske teme, o katerih sta govorili, je spet preglasila oprava naše premierke.

Reuters
Alenkin kostim prvič …

Kot rečeno, sta premierka Bratuškova in kanclerka Merklova na delovnem kosilu govorili predvsem o  gospodarskih temah. Merklova je med drugim pozdravila odločitev Slovenije za privatizacijo in zagotovila Bratuškove o transparentnosti postopkov. »Nemčija ni le prijateljica Slovenije, ampak tudi njena najpomembnejša gospodarska partnerka,« je izpostavila Merklova.

Reuters
Alenkin kostim drugič …

Merklova je med drugim pozdravila odločitev Slovenije za privatizacijo in zagotovila Bratuškove o transparentnosti postopkov. 

Tudi zato bi modni stilisti od Bratuškove pričakovali elegantnejšo opravo. Res je, da so sicer nastopili časi varčevanja, vendar bi od Bratuškove v okviru tako visokega in pomembnega obiska pričakovali primernejšo izbiro oblačil, vsekakor pa vsaj krilo pod koleni.

Ima Bratuškova vedno večje težave z izbiro oblačil?

Sprehod skozi fotogalerijo zadnjih visokih obiskov Bratuškove je razkril tudi dejstvo, da je naša premierka isti kostim oblekla najmanj dvakrat.

Reuters
Bratuškova se tudi pri papežu ni izkazala.

Ima Bratuškova vedno večje težave z izbiro oblačil? Spomnimo: med obiskom Italije je v gosteh pri papežu nosila črn kostim in črn pajčolan, med obiskom pri italijanskem političnem vrhu pa krilo z divjim živalskim vzorcem. Modnih stilistov pa tudi slovenske javnosti pa ni pustila ravnodušnih niti ob proslavi ob dnevu državnosti. V oči je namreč bodla v živo rdeči obleki, povrhu pa se je s partnerjem po rdeči preprogi mimo protokola sprehodila kar držeč se za roke.