Zanimivosti

Romanca med premierjema Zoranom in Alenko?

Simon Rosc
24. 6. 2013, 07.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Premierka Alenka Bratušek se je pretekli teden mudila na Hrvaškem. S hrvaškim premierjem sta se odlično ujela. Se po romanci Pahor-Kosor obeta romanca Bratušek-Milanović?

Reuters
Zoran Milanović in Alenka Bratušek

Slovenska premierka in predsednik hrvaške vlade, Alenka Bratušek in Zoran Milanović, sta se na pogovoril v hrvaški Opatiji zelo dobro ujela. Prišla sta do številnih skupnih zaključkov in spoznanj. Bo tudi to sodelovanje med slovensko in hrvaško vlado prineso posebne odnose?

Po uri pogovorov sta premierja poudarila, da je Evropska unija priložnost za nadaljevanje političnega in gospodarskega sodelovanja ter dialoga med državama. Bratuškova je poudarila, da sta sodelovanje in dialog edina in prava pot. »Mislim, da bomo imeli v novi evropski družini veliko priložnosti za pogovore o političnem in gospodarskem sodelovanju,« je še dodala.

Bo tudi to sodelovanje med slovensko in hrvaško vlado prineso posebne odnose?

Milanović je napovedal, da je to srečanje le eno od rednih delovnih srečanj, odkar sta oba na premierskem položaju. »Odnosi počasi, a zanesljivo plujejo proti mirnejšim in varnejšim vodam,« je dejal Milanović. Izpostavil je, da bo Hrvaška zelo kmalu članica EU ter da bosta potem obe državi v položaju, ko bosta morali sodelovati, če želita napredovati in se boriti za nove trge.