Zanimivosti

Fotografija, ki je neki mami zlomila srce

M.J.
23. 6. 2013, 17.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

''Enostavno ne morem verjeti, kako je fotograf lahko to kompozicijo označil za korektno,'' je dejala zgrožena mama, potem ko je videla fotografijo razreda, katerega obiskuje njen sin.

Theprovince

Neka mama iz Kanada je na svetovnem spletu delila fotografijo, za katero pravi, da ji je zlomila srce. Njen sin, ki trenutno obiskuje drugi razred osnove šole, je na skupni fotografiji popolnoma odtujen od svojim prijateljev.

Sedemletni Miles Ambridge sedi v invalidksem vozičku, se smeje in se nagiba levo, kjer so nameščeni vsi ostali učenci iz razreda. ''Odtujen od celega razreda, toda več kot očitno si želi biti njihov del,'' je dejala njegova mama, ki jo je fotografija razžalostila.

Diagnosticirali so mu spinalno mišično atrofijo

Milesu so diagnosticirali spinalno mišično atrofijo, ko je imel zgolj 13 mesecev, zdravniki pa so že takrat dejali, da nikoli ne bo mogel hoditi. ''Enostavno ne morem razumeti, kako je fotograf to kompozicijo označil za konkretno,'' je dejala mama. Mama, Anne Belanger se je pritožila podjetju Lifetouch Canada, katerega fotograf je slikal to sporno fotografijo in jo objavila tudi na Facebooku.