Zanimivosti

Z zabave v bolnišnico

S.R.
19. 6. 2013, 14.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Za devet mladih žurerjev se je zabava končala precej nesrečno. V Mehiki so na neki zabavi namreč bazen napolnili s tekočim dušikom, ki je deve mladih ljudi spravil v bolnišnico.

LiveLeak, Youtube
Zabava je bila skoraj usodna za devet mladih ljudi.

21-letnik je po zabavi obležal v komi, še osem drugih pa so morali odpeljati v bolnišnico. Vsi so se udeležili zabave ob bazenu v mehiškem mestu Leon. Za njih je bil usoden tekoči dušik, ki so ga organizatorji zlili v bazen. Ministrstvo za zdravstvo je sporočilo, da je zabavo, ki je potekala v soboto, 15. junija organiziralo znano nemško podjetje, ki trži zelišči liker. Organizatorji so želeli z dušikom seveda ustvariti učinek dima, a so se ušteli.

Ko so dušik zlili v vodo je reagiral s klorom in ustvaril strupen oblak dima, ki je obiskovalce začel dušiti. Na srečo so tisti, ki so bili najbližje bazena hitro spoznali, kaj se dogaja, saj so tisti v bazenu začeli omedlevati in klicati na pomoč. Hostesa Jael Jimenez je omedlela med plavanjem, a so jo na srečo kmalu opazili. Vseh devet žrtev so odpeljali v bližnjo bolnišnico, kjer so pri vseh odkrili kardiovaskularne probleme. 21-letni Jose Ignacio Lopez v bolnišnici ostaja v komi, ostalih osem pa so že izpustili v domačo oskrbo. Namestnik generalnega tožilca Manuel Angel Hernandez je že sprožil preiskavo v kateri bodo ugotovili, kdo je pravzaprav odgovoren za nesrečo na zabavo.

LiveLeak, Youtube
Tisti, ki so bili v bazenu so omedleli.

Na zabavi se je sicer zbralo okoli 200 ljudi, nekaj hostes pa je promoviralo priljubljen zelišči liker. Na posnetkih in fotografijah je mogoče vidti tudi v oranžne uniforme oblečene delavce, ki zlivajo tekoči dušik v bazen. Na srečo se je vse končalo brez smrtnih žrtev. 

LiveLeak, Youtube
Delavci zlivajo v bazen tekoči dušik.