Zanimivosti

Vojakinje razkazujejo zadnjice!

S.R.
3. 6. 2013, 12.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Služenje vojske je resna stvar. Nikjer pa to ne drži bolj, kot v Izraelu, kjer se vojaški službi izogne le malokdo, pravila za vojake pa so zaradi izjemno napetih razmer na tem območju še posebno stroga.

Walla
Vojakinje so se slekle do spodnjega perila in razkazovale zadnjice.

Izraelska vojska je tako v nedeljo, 2.6. v sporočilu za javnost zapisala, da je sprožila disciplinski postopek proti skupini vojakinj (v izraelski vojski morajo služiti tako moški kot ženske), ki so na spletnem družbenem omrežju Facebook objavljala svoje fotografije v spodnjem perilu in bojnih uniformah. Gre še za enega v vrsti podobnih incidentov, ki izraelsko vojsko spravljajo ob živce. Izraelska novičarska stran Walla je zapisala, da je šlo v zadnjem primeru za nove rekrutinje iz baze v južnem delu Izraela.

Na eni izmed fotografij so mlade vojakinje slekle uniforme, ter razkazovale spodnje perilo in zadnjice, na drugi pa je videti pet žensk, ki v vojašnici pozirajo le v spodnjem perilu in nekaj kosih bojne opreme. Obrazi rekrutinj so na fotografijah zamegljeni.

Izraelska vojska je v sporočilu za javnost zapisala, da so mlada dekleta ravnala v nasprotju s kodeksom obnašanja v oboroženih silah. Nadrejeni pa naj bi jih kaznovali po pravilniku.

Imen vojakinj in načina kaznovanja vojska seveda ni razkrila, naj bi pa v vseh bazah izvajali predavanja, s katerimi želijo preprečiti podobne incidente, ki se na žalost nadrejenih vrstijo že kar nekaj let.

Leta 2010 se je tako na portalu YouTube pojavil video, v katerem je izraelski vojak plesal okoli Palestinke z zavezanimi očmi. Še pred tem so nadrejeni našli fotografije, na katerih so izraelske vojakinje pozirale pred palestinskimi zaporniki. Kmalu po tem incidentu je vojska uvedla prepoved uporabe družbenih omrežij v času bivanja v bazi. Ni pa povsem jasno, ali to prepoved tudi v praksi izvajajo. A glede na to, da je za veliko večino izraelskih fantov in deklet (le redkokdo se izogne služenju vojaškega roka) od 18. leta dalje služenje vojaškega roka obvezno, je tovrstne incidente pri teko velikem številu mladeničev in mladenk najverjetneje težko preprečiti. 

Walla
Na sebi so obdržale le par kosov bojne opreme.