Zanimivosti

Age of Empires 2 znova na voljo

S.R.
11. 3. 2013, 11.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Legenda se vrača. Microsoft je namreč objavil novico, da bodo kupcem znova ponovno ponudili eno najbolj legendarnih iger, seveda predelano za sodobne računalnike.

Age of Empires
Igra bo sedaj odlično izgledala v polni visoki ločljivosti.

Realnočasovna strategija, ki jo mnogi še danes čislajo (in seveda tudi igrajo) kot eno najboljših pripadnic žanra. Igra, ki so jo igrali tudi tisti, ki tega sicer ne počno pogosto. Izšla je leta 1999, nekaj časa zatem pa še dodatek ''The Conquerors'', ki je bil prav tako dobro sprejet.

Tistim, ki igro še danes igrajo je šlo zagotovo malce na živce dejstvo, da ni bila prirejena za sodobne računalnike, predvsem širokozaslonske monitorje, kar je v praksi pomenilo, da smo jo morali igrati z zoprno črnino ob straneh.

Vseh teh težav je sedaj konec. Microsoft bo vse navdušencem ponudil Age of Empires II: HD Edition – torej verzijo igre, prirejeno za sodobne monitorje visoke ločljivosti. Vsebovala bo nove teksture in učinke, podporo zaslonom polne visoke ločljivosti (1080p), dodana pa bo celo podpora igranju na več zaslonih. Enoigralska kampanja bo zajemala celotno osnovno igro ter dodatek ''The Conquerors''. Igra bo za 20 ameriških dolarjev (dobrih 15 evrov) na voljo izključno na servisu Steam, vključevala pa bo tudi vse družbene zadeve tega servisa – torej odklepanje dosežkov, lestvice in iskanje nasprotnikov.

Na Steamu bo na voljo od 9. aprila, v predprodaji pa jo bo mogoče (z minimalnim popustom) kupiti že 5. aprila. Ne dvomimo, da se bo marsikdo z velikim veseljem še enkrat podal v Vek kraljev.