Zanimivosti

Zapise mladih bodo zbirali na spletu

STA / S.R.
10. 3. 2013, 10.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Kulturno društvo Mladinski center IndiJanez je postavilo spletno stran, na kateri zbirajo različne oblike zapisov mladih.

Hieroglifi.et

Še posebej tiste, ki običajno ostanejo skriti pred javnostjo ter zgodovinsko nezabeleženi, so sporočili iz društva. Na spletnem portalu je med drugim mogoče prispevati grafite ter zapise mladih na spletu in v časopisih.

Spletna stran www.hieroglifi.net je del programa Hieroglifi!, na portalu pa bodo zbirali pisano besedo mladih v lokalnem okolju. "Tudi in predvsem takšnih, ki presegajo vsakodnevne pogovore in imajo dodano vrednost ali pa so zaradi svoje vsebine odraz določene kulture ali subkulture," so v društvu zapisali v sporočilu za javnost.

Zbiranje gradiv po vseh vsebinskih sklopih bo potekalo vse leto, k sodelovanju pa vabijo mlade kot ustvarjalce, srednje šole in ostale ustanove.

Na spletnem portalu je mogoče preko vnosnega obrazca oddati besedilo in fotografije v več kategorijah. V kategoriji grafiti bodo zbirali predvsem grafite z besedilnim sporočilom. Kategorija splet bo zajemala različne zapise mladih na spletu, od blogov, socialnih omrežij do komentarjev na forumih.

Svoje vsebine bodo uporabniki lahko dodali tudi v kategorijo direkt, kamor spadajo neposredno pisno izražanje mladih, ki izraža aktualno komentiranje dogodka in v kategorijo osebno, kjer bodo zbirali pisno izražanje mladih, ki je namenjeno njim samim ali pa je posledica zasebne komunikacije. Preostale kategorije, ki so na voljo, so še švinglci, časopisje, leposlovje in čečkarije. V zadnjo bodo uvrščali vse zapise, za katere bodo smatrali, da so nastali spontano, so še sporočili iz kulturnega društva.