Mali Šef Slovenije

Nadobudne kuharje najbolj moti nered

E.J.
1. 4. 2019, 21.15
Deli članek:

Kdo so prvi štirje mali kuharski mojstri, ki so s svojimi kuharskimi veščinami presenetili tudi izkušene kuharske sodnike?

POP TV
Martin Peter Škraba in Maša Odar Kristan sta prijatelja, oba igrata violino in se odlično znajdeta v kuhinji.

Včeraj sta se v prvi oddaji Mali šef Slovenije predstavila prva dva para nadobudnih kuharjev. Skozi šov bomo spoznali 16 malih mojstrov, ki se bodo v parih borili za laskavi naziv mali šef Slovenije in denarno podporo, namenjeno šoli, ki jo obiskujeta zmagovalca, za projekt, za katerega šola nujno potrebuje sredstva. Mladim kuharjem oporo nudi voditelj, komik Sašo Stare, pod prste pa jim bodo gledali trije sodniki. Med klepetom so se otroci predstavili in povedali, da od šova pričakujejo predvsem veliko kuhanja, nova prijateljstva in zabavo, pri kuhanju pa, zanimivo, najmanj marajo umazano in nepospravljeno kuhinjo.

POP TV
Lan in Žak Verko sta brata in sošolca, ki najraje igrata računalniške igrice in pripravljata burgerje.

BRATA PROTI PRIJATELJEMA

Prvi kuharski par, ki cilja na zmago, sta Lan Verko in Žak Verko iz OŠ Pohorskega odreda iz Slovenske Bistrice. Čeprav sta brata in sošolca, pa sta različna, pravita. Oba sicer najraje igrata računalniške igrice in bereta Harryja Potterja, medtem ko v kuhinji Lan najraje pripravlja burgerje in sufle, Žak pa raje kuha testenine in rižote, a rad poje burger, ki mu ga pripravi brat z doma narejenimi bombetkami, saj ne prenese glutena. Žak se boji predvsem časovnega pritiska, medtem ko Lan ne mara nečesa drugega: »Pri kuhanju ne maram, da je kuhinja razmetana in umazana.« Z drugega konca Slovenije, iz OŠ Cirila Kosmača iz Pirana, sta se prišla predstavit Maša Odar Kristan in Martin Peter Škraba. Dvanajstletnika se zelo dobro razumeta. »Oba igrava violino, poleg tega imava z Martinom veliko podobnih misli in lastnosti.« Maša ima najraje meso in najraje pripravlja piščanca, Martin Peter pa najraje peče in tudi je pico.

POP TV
Komik Sašo Stare pravi, da je on tisti, ki je v šovu na strani otrok, in da so zanj vsi, ki sodelujejo v oddaji, že zmagovalci.