Vse za denar

Zgroženi nad dogajanjem v Kmetiji: To ni več normalno

R.T.
22. 11. 2018, 09.35
Posodobljeno: 22. 11. 2018, 09.47
Deli članek:

Zdraharstvo, žaljivke in besedni obračuni imajo očitno ceno, ki so jo tekmovalci letošnjega šova Kmetija pripravljeni plačati.

POP TV
Že nekaj časa je vzdušje na Kmetiji eksplozivno, prepiri pa so vse pogostejši.

Resničnosti šov je pač šov, to je jasno. Jasno pa tudi je, kako daleč so se pripravljeni ljudje spustiti, kadar je v igri denar. V resničnostnem šovu Kmetija čaka zmagovalca 50 tisoč evrov nagrade, očitno pa je bližina finala "naredila svoje" in tekmovalcem šova vse bolj popuščajo zavore. Vprašanje, ali tekmovalci z neokusnimi izpadi, ki jim v zadnjem času ni videti konca, igrajo ali ne, niti ni pomembno, saj je vsem jasno, da bo to, kar se je dogajalo v času snemanja na Kmetiji, videla tudi javnost. In zdraharstvo, žaljivke in besedni obračuni imajo očitno ceno, ki so jo tekmovalci pripravljeni plačati.  

Zakaj se tovrstno obnašanje in besede dopuščajo, pa se te dni sprašujejo gledalci šova Kmetija. Svoje nestrinjanje s smerjo, ki jo je ubral šov, v katerem so v ozadju ostale tudi taktike posameznih tekmovalcev, v ospredju pa je kričanje in besedo obračunavanje med tekmovalci, tudi jasno izražajo na svetovnem spletu. No, v zadnji oddaji je poletel celo kozarec (Aneta proti Zdenki) in neposreden poziv k fizičnemu obračunu (naj Aneta udari Zdenko), Anna je voditeljici "prijavila", kot je dejala, grožnje Nika in da se z njim in Aneto ne počuti več varna.

Na družbenih omrežjih je v zadnjih dneh o Kmetiji mogoče prebrati marsikaj, med zapisanim je težko najti pozitivne besede. Še več: besed, ki jih ljudje uporabljajo za opis obnašanja določenih tekmovalcev (prednjačita Aneta, Nik, sledijo jima Zdenka, Anna in Denis), na tem mestu raje ne bomo povzemali.

Na tnalu pa se niso znašli le tekmovalci, ki "norijo" po Kmetiji - vseeno, ali zaradi denarja ali scenarija -, ampak tudi voditeljica šova Natalija. Ko je bila v tem tednu priča obračunov in grobih besed med tekmovalci, je več ali manj le nemo poskušala obračune, povedala je, kako "zgrožena nad videnim" in jim položila na srce, naj se obnašajo lepše. Seveda njene besede niso padle na plodna tla.  

Gledalci letošnjega šova so si edini, da "kmetje" veliko pojma o delu na sodobni kmetiji nimajo. No, morda z izjemo Denisa in Franka. So pa zato bolj podmazani njihovi jeziki. Poglejmo nekaj blažjih zapisov o aktualnem dogajanju na Kmetiji, ki so jih včeraj na družabnem omrežju zapisali gledalci šova:

Simona: Danes je pri mizi ko je prišla Natalija, celo Franko ob vsem tem prepiru bil videti prestrašen ... to res ni več normalno. Vedno huje je, ukrepa pa nihče. Franko, ki je res fant na mestu, se trudi in skuša nekako pomirit situacijo, ampak kot pravijo: skozi eno uho noter, skozi drugo ven ...n e upoštevajo ga in se s tem ne zavedajo, da ne škodijo le drugim ampak tudi sebi. Res žalostno in zgroženo vse tole.

Tejči: Današnja kmetija je prišla do samega dna. Sankcije bi morale biti ob takem žaljenju. To gleda tudi mladina. 

Alibaba: Jaz sem v tej kregariji izgubila rdečo nit, pojma nimam kdo, kaj, zakaj, s kom ... nič mi ni jasno, malo več spoštovanja bi morali imeti do sebe in do drugih.

Sabina: Zgleda, da majo špricano zelenjavo na vrtu ... sej se že vsem meša ... kaj dela želja po denarju

Primož:  In potem take budale dobijo 50000 jurju ... za vsako piz**** in podobne stvari lepo zmanjšati glavno nagrado na koncu bi se boril za par sto evrov ali pa še to ne.

Nataša:  Meni se pa zdi, da imajo prepolno rit vsega in preveč časa tudi, če imajo toliko energije za se kregat. Za mene so vsi isti drek. Če se ne bi hoteli kregat, se ne bi. Tako enostavno je to. Očitno niso dorasli ne sebi, ne okolju, kjer se nahajajo in je to vse, kar so se naučili v življenju. Jaz sem se pri svojih letih naučila, da se ne podpihuje že tako razgretega ognja, da veliko boljše prideš skozi, če se znaš obvladat toliko, da poveš na miren način. Ampak to pa je delo vsakega posameznika.