Survivor

Džungla na Pop TV: Zmagovalec Alen se požvižga na denar

D. B.
2. 12. 2016, 23.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zmagovalec resničnostega šova Survivor je Alen. Finale je potekal v studiu Pop TV-ja, o tekmovanju pa sta spregovorila tudi ostala dva finalista Sandi in Maja.

Pop TV
Izpadli tekmovalci so za zmagovalca Survivorja izbrali Alena.

»Smešno je v petkah hoditi tukaj po tem lubju (smeh). To je bil zame danes res velik izziv, so pa sceno tako lepo pripravili, da sem se kar nekako vživela,« je studio na Pop TV-ju, kamor se je s Filipinov preselil finale resničnostnega šova Survivor, pohvalila Maja, ena od treh finalistov najbolj gledanega jesenskega televizijskega resničnostnega šova v Sloveniji. Da se je udeležila tekmovanja, obžaluje. »Če gledam z zdravstvenega vidika, mi je žal, da sem se prijavila. Še vedno imam težave, ne vem še, kaj je z mano narobe. Predvidevajo, da imam težave z jetri, ampak ni še povsem jasno,« je spregovorila o posledicah fizično in psihično napornega šova.

Pop TV
"Dokazal, sem da lahko marsikaj dosežeš in to, da nisem dobil denarja, ne pomeni, da nisem zmagovalec," pravi Sandi (prvi z leve). Na fotografiji finalisti šova.

V zatemnjenem studiu, s precej nižjimi temperaturami od filipinskih, je Maja z ostalimi tekmovalci ter s finalistoma Sandijem in Alenom pod reflektorji, ki so osvetljevali tudi kuliso iz tropskega rastlinja, že nestrpno čakala na razglasitev zmagovalca. Za televizijskimi kamerami so jih tokrat, za razliko od Filipinov, namesto nizozemskih spremljali slovenski kamermani, pred njimi pa sta skozi finale šova krmarila že znana voditelja Klemen Bučan in Miran Stanovnik.

Pop TV
"Tekmovalcem sem pomagal na podlagi lastnih izkušenj. Tudi sam sem imel poškodbe, zlomljeno hrbtenico in krvavitve in vem, kako je, ko si na dnu, in kako se lahko spet pobereš," pravi Stanovnik.

Stanovnik boljši učitelj kot voditelj

Preden je Puščavski lisjak - ki zase pravi, da morda res ni najboljši televizijski voditelj, a dober učitelj in zaupnik - razglasil zmagovalca šova, je med tekmovalci potekala vroča debata o tem, kdo je komu lagal, kakšno taktiko so ubrali tekmovalci, kdo je 'blefiral' in podobno. Vse bolj je bilo očitno, da Sandi med tekmovalci ni najbolj priljubljen, dokončno pa je to potrdil Stanovnik, ko je po precej počasnem preštevanju glasovnic za zmagovalca razglasil Alena. »Malo je bilo res neprijetno, saj veš, da te sovražijo. Vsi so se hoteli delati norca iz mene, saj so vedeli, da niso glasovali zame. Hoteli so, da sem žalosten. Ampak nisem žalosten, še vedno se na široko smejim, zato ker vem, da sem zmagal jaz, ne oni,« je finale in poraz komentiral Sandi ter dodal, da so se očitno ostali tekmovalci med seboj dogovorili, komu bodo namenili zmago: »Imam občutek, da so se nekaj dogovorili, saj je Sara to tudi izjavila. Naredila je napako, ker je delno priznala,« je na koncu ob nazdravljanju s šampanjcem v roki še razmišljal Sandi. Nasprotno Maje razplet v šovu sploh ni presenetil: »Pričakovala sem, da se bo tako izšlo, saj v to igro nisem dala veliko strasti.«

Pop TV
Maja nastop v Survivorju obžaluje. Na fotografiji skupaj z zmagovalcem Alenom.

Alen se požvižga na denar

Da bo nekaj od 50 tisoč evrov vredne nagrade razdelil tudi med nekatere tekmovalce, je Alen potrdil, a poudaril, da bodo večino dobili njegovi starši. »Koliko sta porabila zame ... To je nekaj minimalnega, kar lahko naredim zanju. Je pa res, da si tudi ljudje, ki so mi v Survivorju pomagali naprej, ki so me motivirali, zaslužijo del nagrade,« je povedal. »Zakaj bi si nekaj puščal, potem pa zapravil denar za neko bedarijo,« je zaključil. Daljši intervju z Alenom, lahko preberete na tej spletni povezavi.

Pop TV
Alen: "Tudi ljudje, ki so mi v Survivorju pomagali naprej, ki so me motivirali, si zaslužijo del nagrade."