Napoved

Tedenski horoskop: S pomočjo zvezd te dni lahko sežemo v višave

Bern Jurečič
26. 5. 2019, 18.53
Posodobljeno: 26. 5. 2019, 18.58
Deli članek:

V tem tednu možnosti za to, da bi dosegli veliko stvari, ne bodo majhne. Prej bi lahko rekli, da se bomo z zvezdami ob svoji strani lahko lotili marsičesa, kar je bilo prej nedosegljivo, in to z manj pritiska ali pa strahu pred neuspehom.

PS
So vam zvezde naklonjene?

Morda se bo komu zazdelo vse lažje ter tako bolj izvedljivo. Planetarne energije bodo v teh dneh bolj kot sicer povezale dva različna principa delovanja, mentalnega, torej vključujoč premislek in analiziranje, in intuitivnega, stvar občutka. Nekateri ljudje delujejo samo po enem od teh principov, pri čemer se včasih dobrih potencialov drugega načina, ki ga nosijo v sebi, niti ne zavedajo; ta čas je odličen za to, da poskusijo tudi z njim ...

Venera bo ves teden v dobrem aspektu s Saturnom, kar kake velike sreče sicer ne prinaša, je pa zato možna zresnitev, utrditev ali pa lažje sprejemanje distance, če je neizogibna, na primer zaradi dislociranega življenja. V drugi polovici tedna bo naprej stopil Uran, ki bo na svojem položaju čisto sam, to pa navadno prinaša uporništvo, neustavljivo težnjo po spremembah, drugačnosti, marsikdo bo zaradi tega naredil kak nenaden korak v nekaj čisto novega.

Horoskop za teden od 27. 5 do 3. 6. 2019

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Hitenje tokrat ni dobro, a naj vam to ne vzame poguma. Če v zadnjem času niste imeli občutka, da vaša prizadevanja vodijo v pravo smer, oziroma ste za svoj trud prejeli premalo potrditev, boste v tem tednu prišli na svoje. Le finančni del projekta ne bo šel na tak način, kot je bilo zamišljeno, ampak precej drugače; nečesa niste mogli predvideti in se bo treba na hitro prilagoditi. Malo se lahko zatakne tudi pri stikih s tujino, še posebej če bo ena od strani prehitevala. Ne pretiravajte in ne spreglejte česa pomembnega v prometu, pa tudi na splošno s komunikacijskimi napravami se v tem tednu lahko zatakne.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Tudi če boste imeli občutek, da morate vse storiti sami, vas to ne bo premaknilo s poti. Stvar je seveda relativna, zato za nezadovoljstvo s seboj ne bo razloga, sploh če boste malo gledali okrog sebe, kjer marsikdo ne bo napravil niti polovico toliko kot vi. Se pa bodo pozitivne spremembe in kak obrat za nameček pojavili v sferi družbe, druženja in bližnje okolice, na primer v odnosih s sorojenci, sorodniki in/ali sosedi. Pri tem ste vi tisti, ki bo vodil igro, a vseeno bodite pri morebitnem urejanju kakih stvari (tudi takih »za nazaj«) močno previdni, da se ne bi zmenili narobe – Merkur je hiter in »omogoča« napake zaradi hitrice.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

V prvi polovici tedna vas bo zmotilo, da se stvari nočejo premakniti naprej, in boste verjetno želeli narediti kaj na silo, a k sreči imate okoli sebe nekaj dovolj treznih ljudi, da ne bo prišlo do kake večje škode. V zakonu oziroma partnerstvu bo komunikacija v veliki meri tekla bolj na kratko ali pa eden mimo drugega, obdobje, polno čustvenih obratov, pa za zdaj še nima konca na obzorju. Za jasno informacijo, kam to pelje, zdaj še ni čas, tudi če imate tega stanja vrh glave. Veliko se bo treba še naučiti. Kar zadeva finance, vam zvezde ta teden omogočajo pogumne in odločne poteze. Marsikaj boste tudi naredili čisto po svoje, ne ozirajoč se na druge.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Mars prejema te dni odlične podporne energije od drugih planetov, zato imate lahko občutek, da se stvari premikajo v pravi smeri, čeprav še vedno bolj počasi. Če se morda kje kaj zalomi, ne iščite, kdo stoji za tem, kaj lahko gre samo za splet naključij. Tudi sicer zna biti, da se vse skupaj izkaže zgolj za nesporazum ali pa svojih domnev in tudi prepričanj ne bi mogli dokazati. S financami bodite previdni, saj se vam lahko pripetijo napačne oziroma pomanjkljive informacije ali pa hitrica zaradi »nuje«. Za investicije in obračanje denarja je prva polovica tedna dosti bolj ugodna kot druga, vključno z vikendom. V ljubezni boste dobro vedeli, kaj hočete in kako to doseči.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

S pomočjo drugih (življenjski ali poslovni partnerji) boste v tem tednu zastavili neko traso, ki se za zdaj ne zdi izvedljiva, a bo zaradi vašega entuziazma marsikdo dobil občutek, da se izplača truditi v tej smeri. Pazite le, da vaša komunikacija ne bo preostra ali preveč naravnost, saj znajo biti ljudje okrog vas občutljivi na kake malenkosti, še posebej če so izrečene prehitro in premalo previdno. Ni nujno, da vsi občudujemo vašo veličino ... V ljubezni vedri in oblači Jupiter, ta teden v neugodnih povezavah, pravega miru tam (še) ni videti. Kar zadeva denar, je bolje biti previden in ne preveč računati na srečo, niti na loto ne, počakajte raje kak teden ali dva.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Različnost dogajanja, kot ga boste deležni ta teden, bo sicer zanimiva, a istočasno pritiskajoča, saj ne boste imeli občutka, da lahko obvladate vse to. Ker tega ne boste upali povedati, se potrudite vsaj za dovolj počitka med posameznimi akcijami, da se ne bi zapletli še v napake. Morebitno podjetje ali sklop aktivnosti, ki bi ga začeli oziroma lansirali v tem tednu, bo obsegal ne le vaše lastne ideje, ampak povezovanje z ljudmi, ki imajo ugled in dobre zveze. Vaše ideje bodo pritegnile pozornost zlasti zaradi treznosti in zato, ker ne bodo olepšane. Možen je manjši konflikt z nadrejenimi, to pa zato, ker jim s sprotnim ocenjevanjem sprememb kažete ogledalo.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Na osebnem nivoju in na področju informacij bo pestro, veliko dela boste imeli z razporejanjem vsega slišanega na prava mesta, pa tudi z ločevanjem pravih informacij od tistih, ki se samo kažejo, da so prave ... Motilo vas bo pretiravanje v informiranju (mediji), zato boste sklenili poiskati take vire, ki bodo poročali verodostojno, in jih potem priporočali naprej. Sicer pa vam bo pogodu, da boste videli, da se sistem (na primer služba ali finančna situacija) počasi postavlja na svoje noge, kar pomeni med drugim tudi mirnejše spanje. V ljubezni zna biti zanimivo, z nekom boste govorili drug mimo drugega, in čeprav nameni ne bodo slabi, do pravega stika ne bo prišlo, ne da bi vedeli, zakaj.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Stvari, ki ste jih včasih jemali bolj na lahko ali pa za šalo, boste zdaj upoštevali z vso resnostjo in si šele potem, ko bo poskrbljeno za vse nujno, oddahnili oziroma se sprostili. Čas je odličen za ukvarjanje s športom, pa tudi z gostinstvom ali zabavami, če imate take namene. V nekaterih situacijah (sorodniki, finance) boste izkazali nemalo tekmovalnosti, in to tako intenzivno, da boste presenetili svojo okolico. V ljubezni se odpirajo neka vrata, razvoj odnosa pa ne bo rutinski in dolgočasen, ampak zelo dinamičen in spreminjajoč se. Tudi sicer si želite spremembe, rutina, ki se kaže, je za druge, ne za vas. Veliko boste razmišljali o virih dodatnega denarja, loterija se bo ponujala sama od sebe, a ne pretiravajte s tem.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Službo boste v tem tednu jemali kot nekaj nujnega, predvsem zato, ker se stvari ne premikajo v pravi smeri ali pa to poteka hudo obotavljivo, mislili si boste svoje. Potrditev, tudi posrednih, vašega prizadevanja in kvalitete ne bo manjkalo, le drugi ne marajo, da jim kdo ves čas »nabija« komplekse manjvrednosti. Če se boste uspeli izogniti pričakovanju, da bo vse po vašem in da imate vi prav, vas pravzaprav čaka dokaj ugoden teden. Če ste kdaj naložili kak denar, se zdaj kažejo dobre informacije v zvezi z njim, razmišljali boste, ali oziroma kako bi s tako prakso nadaljevali. Marsov položaj pri tem obeta uspeh, istočasno pa sili k akciji, češ, ne obotavljaj se ...

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Pri poslih in v službi vam bo prav prišel občutek, intuicija vam lahko reši marsikatero težavo – če ji le znate prisluhniti. Spoznali boste, da vse tisto, kar vam je kdo rekel takega, da vam ni bilo všeč, ni bilo mišljeno slabo. Če ste stvari premislili, ste iz teh odrekanj in zanikanj lahko potegnili veliko koristnega zase. Zdaj boste, oboroženi z novimi spoznanji, lahko bolj trdni na svoji poti kot prej. V odnosih s svojo okolico bo prišlo do nekaj sprememb, pojavil se bo nekdo nov, ki bo prinesel tudi nove ideje, bodite pa pazljivi, saj bi znal govoriti s figo v žepu. V ljubezni je na pomolu nekaj novega, lahko tudi ugoden preobrat ali pa nekaj odličnega in nenadnega. Besede ne bodo dovolj, treba bo premakniti tudi kaj čisto konkretnega.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

V službi in pri poslih je videti obilo truda, pa tudi zadovoljstvo. Ne boste pa pri tem v prvih vrstah, raje se boste držali bolj ob strani. Navzven bo to videti tako, kot da bi si hoteli napolniti baterije. Merkur sicer prinaša možnost prodreti s svojim mnenjem ali napraviti pravo dramo, vendar vam bo razum rekel, da zdaj ni čas za to. Mnenja okolice boste odkrito primerjali s svojim in zavrgli vse, kar vam ne bo všeč. Pri denarju se bojte samo svoje hitrice in nepremišljenosti, drugače bi moralo biti v redu. V ljubezni so videti globoka in ne zelo prijetna čustva, navezanost, posestništvo in ljubosumnost. Res je, da imate svojo drugo polovico zelo radi, a to se da pokazati tudi drugače!

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Ta hip so prioritete nastavljene tako, da vam največ pomenijo dom, varnost in družina, vse drugo lahko počaka ali pa je postavljeno bolj nazaj. Če že s primarnim domom (starši in drugi) ne bo vse tako, kot bi si želeli (na primer neki nesporazumi, razčiščevanja ali pogovori o nepremičninah, dediščini; prestavite te teme raje na julij …), bo zato v vaši družini bolje, tudi od otrok je mogoče pričakovati podporo ali pomoč ali pa dobre rezultate v šoli, ponosni boste nanje. Marsov vpliv je tukaj odličen, saj boste uveljavili svoje mnenje in dobili občutek, da vas spoštujejo in da ste koristni za skupnost. V ljubezni in osvajanju bo šlo počasi, a zato s čvrstimi koraki, precej neustavljivo.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo ta teden prišlo od 5°21 do 12°04 Dvojčkov.

Merkur bo prišel od 11°55 do 26°20 Dvojčkov.

Venera bo v tem tednu prišla od 13°59 do 22°30 Bika.

Mars bo prišel od 6°57 do 11°26 Raka.

Jupiter bo šel retrogradno od21°18 do 20°27 Strelca.

Saturn bo retrogradno prišel od 19°56 do 19°37 Kozoroga.

Uran bo po Biku prišel od 4°24 do 4°45.

Neptun bo ta teden prišel od 18°32 do 18°37 Rib in je na svoji poti vse počasnejši.

Pluton se bo počasi premikal retrogradno od točno 22°54 do 22°48 Kozoroga.

Luna bo 28. 5. vstopila v Ovna, 31. 5. v Bika in 2. 6. v Dvojčka.

V tem tednu lunine mene ne bo, mlaj bo na nebu šele na naslednji ponedeljek.