Astro

Tedenski horoskop: marsikaj se bo začelo odvijati bolje, lažje

Bern Jurečič
4. 11. 2018, 15.51
Deli članek:

Kar nekaj premikov na nebu bo zdaj v dveh tednih, lahko bi rekli, da bo veliko tega šlo drugače kot zdaj.

Profimedia
Poslanstva se bodo razkrila.

Za začetek se bo v torek Uran vrnil v Ovna, kjer še ni opravil vsega in je »ocenil«, da marsikdo (in marsikaj) potrebuje še nekaj zagona ali spodbude; vse do 6. marca bo tam, potem bo Ovna zapustil za kakih 80 let ... Dva dni kasneje se bo zgodil še bolj opazen prestop: Jupiter bo vstopil v Strelca, v »lastno« znamenje, lahko bi rekli, da se bo marsikaj začelo odvijati bolje, lažje, manj obremenjeno ali zakrčeno.

O Luninih vozlih navadno ni besed v teh horoskopih, a med vsem omenjenim se bo dogodil tudi ta prestop, tokrat iz Leva v Raka. Pomembno za ti in tudi za nasproti ležeči znamenji, Vodnarja in Kozoroga, predvsem glede poslanstva, vklopa/dokončanja kakih pomembnih spoznanj, lekcij ... v naslednjih letih.

Horoskop za teden od 5. do 12. 11. 2018

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Vaše akcije bodo zelo odločne, na trenutke morda preostre ali agresivne, vsekakor bo preveč energije šlo za razmeroma malo rezultata. Marsovo gibanje v smeri Rib nakazuje težnjo po hitenju, češ, toliko je še za opraviti. Nekaj napetih medplanetarnih odnosov lahko pripelje tudi do manjših konfliktov, ki pa ne bodo slabi ali škodljivi, če bodo ostali znotraj funkcije informiranja, recimo seznanjanja o namenih in odločitvah. V ljubezni bodo zapihali bolj romantični vetrovi, za marsikaterega ovna je ta čas bolj kot kateri drugi primeren, da si najde sorodno dušo.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Po prestopu nazaj v Tehtnico Venera poskuša neke odnose naravnati tako, kot je bilo prej, vendar vse bolj kaže, da bo stvari treba zastaviti na novo oziroma drugače. Tudi če imate veliko dela, vam bosta Jupiter in ta teden še Merkur družno pomagala organizirati se na ta način, da bo vse potekalo mirneje. Res pa je, da časa nimate ravno na pretek, saj se naslednji teden na poti obrne Merkur in bo spet vse »bolj čudno«. Poskrbite tudi za regeneracijo in počitek.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Nekoliko vas bo motilo, ker je vse preveč odvisno od drugih, po drugi strani pa vam čisto prav pride, da odgovornost prevzemajo drugi, vi pa vmes krmarite s svojimi znanimi sposobnostmi in pri tem celo profitirate. Veliko malih uslug boste opravili v tem tednu, od česar zaslužka sicer ne bo veliko, pridobili pa si boste kar nekaj simpatij. V ljubezni bo vse kazalo, da gre neki odnos nazaj namesto naprej, a z malo potrpljenja bo šlo tudi to v dveh tednih na bolje.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Nekaj preobčutljivosti na začetku tedna bo kmalu pozabljene, saj kot kaže, boste ta teden precej močni na svojem položaju, dobro boste vedeli, kaj je treba narediti. Tudi s posesivnostjo se boste srečali v tem tednu, najbrž na področju lastnine, lahko pa tudi v čustvenem in ljubezenskem svetu, saj mlaj prihaja v neugodno cono. Do konca tedna si boste oddahnili, nekdo bo prinesel dobre informacije, malo več kot navadno pa se boste posvetili tudi prihodnosti.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Levom Jupitrov premik prinaša večinoma dobre stvari, nekaj več vitalnosti, moči, tudi ustvarjalnosti. Bolj boste upravljali dogajanje, tudi druge, če bo treba. Finančne vratolomije, pa naj bodo še tako obetavne, bi bilo dobro prestaviti na konec meseca, zdaj se pripravlja obrat tako Venere kot Merkurja. V ljubezni zna biti veliko novega, a v dobri oziroma boljši smeri, le »premočni« ne bodite, da ne zadušite vsega lepega.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Poglavitno polje vašega tokratnega interesa bodo medsebojni odnosi, predvsem doma oziroma z domačimi, na primer s starši. V letu dni, ki prihaja, bo na tem področju veliko dobrega zaradi pozitivnega Jupitrovega vpliva, trenutno pa kar nekako nihate med prizanesljivostjo in nepopustljivostjo. Po eni strani bi »tako radi«, da bi se vse uredilo po obojestranskih željah, po drugi strani pa komplicirate do nezavesti; vsak dan kaj novega. Ni vedno lahko z vami.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Jupiter se seli v polje drugih, še najbolj sorodnikov, sorojencev in sosedov, na tem področju se bodo zdaj eno leto stvari razreševale, izboljševale in na splošno spreminjale. Mlaj bo izpostavil vprašanje samozavesti, Merkurjev vpliv pa vam bo lajšal dneve, komunikacijo in odločitve. V besedah boste zelo spravljivi in velikodušni, zelo dobro boste gladili vsakršne nesporazume. V ljubezni je možen kak prepih na začetku tedna, a le kratke sape, že konec tedna bi moralo biti vse v redu.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Jupitrova enoletna »zaščita« se ta teden izteka, a ni nujno, da bi bili škorpijoni zaradi tega kaj prizadeti; tudi brez njega se da, boste rekli in se lotili novih izzivov. Boste pa zato stabilnejši kot prej, ne da bi vedeli, zakaj. In dosegli kvečjemu več kot prej ... Glede neke lastnine ali nepremičnine bo izpostavljen velik in vsaj navidezno nerešljiv problem. Ker greste vedno v središče zadeve, boste tudi tu kmalu ugotovili, kdo je zamočil in kdaj.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Jupitrov prihod bi moral biti za strelce najboljše od najboljšega, a je le od vas odvisno, kako boste to sprejeli in uporabili. Za tiste med strelci, ki so ignorantski in »najbolj pametni«, bo »vse v redu« samo na videz, v ozadju se bo nabiralo marsikaj skrb vzbujajočega. Je pa Jupiter ugoden sam po sebi, in če ga sprejmemo kot »najvišjega na nebu«, imamo vse možnosti doseči veliko in več. V srčnih zadevah bodo prehitre besede in vsaj v prvi polovici tedna prej skrbi kot mir.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Jupiter in Merkur bosta omilila vaša stališča, tudi delo vam bo šlo lažje od rok, šef bo morda na dopustu ali pa bo dobil drugačne direktive. Potrpite torej samo nekaj dni. Odmik Urana bo na vaše ljubezensko področje prinesel nekaj miru, do marca imate zdaj čas urediti vse in postaviti na svoje mesto, kajti tedaj spet pride okrog in ne bo v redu, če naleti na neurejene odnose, samo slabše bo naredil iz njih ... Za študente med kozorogi je ta teden zelo ugoden, marsikaj bi znalo iti čisto po sreči.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Jupitrov prehod je za vas dobrodošla sprememba, veliko več energije se bo po novem vrtelo okrog načrtov in vizij, odpirale se bodo take, o katerih ste prej lahko samo sanjali. Na ljubezenskem področju so možni pretresi ali pa hitri preobrati, lahko tudi na bolje, a vseeno ne bo ravno mirno. Komunikacija bo do srede nekoliko trpela, potem se bo vse spet uredilo. Z morebitnimi sodnimi zadevami počakajte nekaj tednov, in če se da, se korakom izognite.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Sredi obdobja, ki je ribam kar naklonjeno, tudi planetarni premiki ter obrati, se najde tudi tak teden, kot je tale, ki bo prinesel nekaj zmede; po eni strani je vse videti »lepo«, po drugi strani pa kaže, da ničesar ne boste končali brez pomoči. Od Jupitrovega prehoda v Strelca naprej bo na mizi kar nekaj čisto konkretnih zadev, od vas se bo pričakovalo, da se boste »našli« in da boste zavihali rokave, pa tudi okoliščine bodo šle v prid vašim uspehom.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 12°28 do 19°30 Škorpijona.

Merkur bo prišel od 5°33 do 11°45 Strelca.  

Venera bo retrogradno prišla od 27°53 do 25°39 Tehtnice in se ustavlja na svoji poti pred obratom naprej.

Mars bo prepotoval od 23°26 do 27°35 Vodnarja.

Jupiter bo šel ta teden od 29°13 Škorpijona do 0°45 Strelca, v katerega bo vstopil 8. 11.

Saturn se bo premaknil naprej od 5°16 do 5°53 Kozoroga.

Uran bo ta teden retrogradno prepotoval od 0°04 Bika do 29°48 Ovna, kamor bo vstopil 6. 11.

Neptun bo retrogradno prišel od 13°48 do 13°44 Rib in se tudi ustavlja na svoji poti.

Pluton se bo počasi premaknil naprej po Kozorogu, tokrat od 19°03 do 19°11 Kozoroga.

Luna bo 6. 11. vstopila v Škorpijona, 8. 11. v Strelca in 11. 11. v Kozoroga.

Mlaj bo na nebu v sredo, 7. 11., ob 17.01 na 15°11 Škorpijona.